ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ | ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ | ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ

By / Βιβλίο | Εκδόσεις / Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 10:09

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΡΩΝΤΣΙΟΥ

«Τα Χριστούγεννα, Κωνσταντή μου, όσο φτωχικά κι αν είναι, παραμένουν η λαμπρότερη γιορτή του χρόνου.

Η φύση το ξέρει πως θα ’ρθει ο Χριστός και ξεθαρρεύει», έλεγε η γιαγιά στον εγγονό της.

Ήξερε καλά πως ο άνθρωπος δε θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος και η μεγάλη πείρα της και τα βάσανα της ζωής την είχαν μάθει να κάνει το λίγο πολύ και να μεταμορφώνει μια στιγμή συνηθισμένη σε προσμονή γλυκιά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Αριστείδης Δάγλας

Ο Αριστείδης Δάγλας µεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας, ίσως το ωραιότερο νησί του πραγµατικού µα και του φανταστικού κόσµου. Εκεί πρωτογνώρισε τα ξωτικά και τα αερικά να ξεπηδάνε µέσα από τις φιλόστοργες αγκαλιές των γιαγιάδων, που κάθονταν ώρες ατέλειωτες στα πεζούλια από τις απλόχωρες αυλές, λέγοντας παραµύθια. Από κάθε παρέα έβγαινε κι ένας ήρωας, µια νεράιδα, ένας καλικάντζαρος ή µια λάµια. Κάπου εκεί απάντησε τον Δεκατρή και θαµπώθηκε από την εξυπνάδα και το θάρρος του. Στη στροφή του παραµυθόδροµου, γνώρισε τη Σταχτοµάρω να κρατάει το χέρι της Χιλιάκριβης. Με δυσκολία ξέφυγε από τα χέρια του Δράκοντα και κρύφτηκε από την οργή της λάµιας στο καταφύγιο του σπιτιού της Ηλιογέννητης. Στην άκρη του χωριού, ο Πεντεκληµάς του πρόσφερε ένα τσαµπί ροδόχρυσα σταφύλια και η αλεπού του έµαθε λέξεις από τη γλώσσα των ζώων. Έτσι κατόρθωσε να ακούσει τα µυρµήγκια που µιλούσαν µε τον Κάρλος το τζιτζίκι και να αστειευτεί µε τα τερτίπια της καρακάξας πριν αρχίσει το τραγούδι της. Και, βέβαια, µια παραµονή Χριστουγέννων µουντζουρώθηκε µε καρβουνόσκονη, κρύφτηκε δίπλα στο πηγάδι του Αθερινού και παρατηρούσε αχόρταγα τα παγανά να χορεύουν µετά το λιόγερµα. Κι άλλα έκανε πολλά, µα θα τα πούµε άλλη φορά...

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν τα βιβλία του:

Ο Δεκατρής, Η Σταχτοµάρω, Τα Παγανά, Αισώπου... Παρα-µύθοι, Η Χιλιάκριβη και η Λάµια, Η Ηλιογέννητη, Ο Μύθος του Θησέα.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΡΩΝΤΣΙΟΥ

Η Μαριάννα Τρώντσιου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης στα ΤΕΙ Αθήνας (2000-2005) και ζωγραφική στο Γ΄ Εργαστήριο της ΑΣΚΤ (2005-2011). Το 2009, µε υποτροφία του ΙΚΥ, ολοκλήρωσε το ακαδημαϊκό έτος στη Weiβensee Kunsthochschule του Βερολίνου. Από το 2009 παρουσιάζει το εικαστικό της έργο σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διακριθεί σε δύο διαγωνισμούς, ενώ το 2012 παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση µε τίτλο «Homo lupus homini?» στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολείται µε την εικονογράφηση, το βίντεο και την εκπαίδευση.

ΙΓ782

ISBN 978-960-14-3336-3

Αθήνα 2018

Σειρά: ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 65

Τιμή:  € 14,00 (με ΦΠΑ)

Please publish modules in offcanvas position.