play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

OFFSIDE Festival | Book Edition στην Αθήνα!

today8 Ιουνίου, 2018

Φόντο
share close

Το Offside Festival-Book Edition συνδιοργανώνεται με την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η μπάλα, η ενδεκάδα, ο πάγκος, ο προπονητής, οι διαιτητές, το τέρμα, τα αποδυτήρια, η κερκίδα, τα χρώματα της φανέλας, τα συνθήματα. Αρκούν αυτά για να περιγράψουν τι είναι “ποδόσφαιρο”; Μάλλον όχι. Το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να δημιουργεί “οικογένειες” και ορκισμένους αντιπάλους, να συγκινεί, να μαγεύει, να παθιάζει. Έχει τη δύναμη να καθηλώνει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο και να γεννά ιστορίες που όσοι τις παρακολούθησαν, τις αφηγούνται για χρόνια. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι το πιο ομαδικό αλλά ταυτόχρονα το πιο “προσωπικό” ανάμεσα στα αθλήματα.

Οι ιστορίες του OFFSIDE Festival καταγράφουν όλα τα παραπάνω. Η κινηματογραφική κάμερα κατεβαίνει από την κερκίδα, μπαίνει στα αποδυτήρια, αποτυπώνει με τον πιο ειλικρινή τρόπο τις ιστορίες που έχει να αφηγηθεί ο βασιλιάς των σπορ! Παίκτες που μάγεψαν οπαδούς και αντιπάλους, προπονητές που καθόρισαν την ιστορία συλλόγων, φίλαθλοι και αθλητικογράφοι, στέκονται μπροστά στην κάμερα και θυμούνται ένδοξες νίκες και συντριπτικές ήττες, μιλούν για συμπαίκτες και αντιπάλους, διοργανώσεις γεμάτες λάμψη και άγνωστα γεγονότα.

Το OFFSIDE Festival, έχοντας παρουσιάσει δύο επιτυχημένες εκδόσεις στη Θεσσαλονίκη, κατεβαίνει στην Αθήνα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα, ταυτόχρονα με την έναρξη της σπουδαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης: του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μέσα στη χρονιά που η Αθήνα γιορτάζει τον τίτλο της ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» η Parenthesis παρουσιάζει το διάλογο μεταξύ λογοτεχνίας, ντοκιμαντέρ και ποδοσφαίρου αναζητώντας αυτό που κάνει το ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές άθλημα του πλανήτη, κάτι παραπάνω από ένα άθλημα.

Για τρείς ημέρες, από τις 16 μέχρι και τις 17 Ιουνίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ και το κοινό της Αθήνας έχει την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη ιστορίες για μεγάλους παίκτες και σπουδαίες ομάδες αλλά να έρθει σε επαφή και με το μεγαλείο της ποδοσφαιρικής κουλτούρας.

Το πρόγραμμα του OFFSIDE Festival Book Edition, θα περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ και μία σειρά από παράλληλες δράσεις που θα προσεγγίσουν το διάλογο μεταξύ ποδοσφαιρικών ντοκιμαντέρ και λογοτεχνικών βιβλίων καθώς και τις ποικίλες προεκτάσεις που έχει το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο. Παρουσιάσεις βιβλίων και ανοιχτών συζητήσεων θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να γνωρίσει και να συνομιλήσει τόσο με τους συγγραφείς βιβλίων σχετικών με το ποδόσφαιρό και την ποδοσφαιρική κουλτούρα όσο και με τους πρωταγωνιστές των ιστοριών που περιγράφονται είτε στο χαρτί είτε στη μεγάλη οθόνη.

Το OFF-SIDE Festival δεν είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Είναι ιστορίες για θριάμβους.

Είναι ιστορίες για ομάδες που έγιναν τρόπος ζωής.

Είναι ιστορίες για μορφές που άφησαν εποχή.

Είναι ιστορίες γεμάτες ένταση και πάθος.

Είναι ιστορίες για το ποδόσφαιρο.

—-

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Πληροφορίες

www.offsidefestival.gr

Facebook.com/offsidefestivalgr

Facebook event: https://www.facebook.com/events/175134219818651/

16-17 Ιουνίου 2018

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

ΑΠΟΘΗΚΗ & ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ

Διοργάνωση: Parenthesis )

 

Written by: Sin Radio

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sin Radio
0%