play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ 2018”

today1 Οκτωβρίου, 2018

Φόντο
share close

Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2018»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΒΡΑΧΩΝ
«Μελίνα Μερκούρη» & «Άννα Συνοδινού»

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων» αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου Κούνδουρου. Στους χώρους του Θέατρο Βράχων παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού από ταινίες και παραστάσεις του σπουδαίου καλλιτέχνη και διανοούμενου, ενώ στην ετήσια έκδοση του φεστιβάλ φιλοξενήθηκαν κείμενα για τη συμβολή του στον σύγχρονο πολιτισμό και το δημιουργικό του έργο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιελάμβανε θεατρικές παραστάσεις -αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου – συναυλίες, κυρίως έντεχνης και ροκ μουσικής, παραδοσιακό και σύγχρονο χορό καθώς και ερασιτεχνικά θεατρικά εργαστήρια και τις παρακολούθησαν περίπου 75.000 θεατές.
Ιδιαίτερη νότα για το Φεστιβάλ ήταν τα ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα που πήραν μέρος στο Schoolwave Festival που ξεσήκωσαν το κοινό με τον νεανικό τους παλμό.

Θερμή ανταπόκριση είχε και το μικρό θεατρικό φεστιβάλ με έξι μονολόγους που παρουσιάστηκαν στο θέατρο Άννα Συνοδινού, και πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με ελεύθερη είσοδο.

Επίσης μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για το διήμερο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας, με εκθέσεις, συζητήσεις και συναυλίες δίνοντας το δικό του χρώμα και τόνο στις εκδηλώσεις. Σημαντική και η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής που με την χρηματοδότηση και υποστήριξη εκδηλώσεων (συναυλία Γιάννη Αγγελάκα, 1ο Danceways Festival, Schoolwave 2018) έδωσε τη δυνατότητα σε δωρεάν ψυχαγωγία.

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού ευχαριστεί τα καλλιτεχνικά σχήματα που πλαισίωσαν το πρόγραμμα του, τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης και κυρίως ευχαριστεί το κοινό που σχεδόν τρείς δεκαετίες ανταποκρίνεται με θέρμη στη μεγάλη γιορτή ψυχαγωγίας και πολιτισμού του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων».

Written by: Sin Radio

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sin Radio
0%