ΙΜΚ / Συζήτηση με το κοινό στην αναδρομική έκθεση ψηφιδωτού Ψηφιδωτό-Ποίηση

ΙΜΚ / Συζήτηση με το κοινό στην αναδρομική έκθεση ψηφιδωτού Ψηφιδωτό-Ποίηση

By / Διάφορες Εκδηλώσεις / Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 10:41

«Ψηφιδωτό-Ποίηση»

Συζήτηση με το κοινό
στην αναδρομική έκθεση ψηφιδωτού
της Κατερίνας Καμπουργιαννίδου-Κοντογιώργη

Με τον Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ Μάνο Στεφανίδη

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ώρα 13.00, με αφορμή την τελευταία μέρα της έκθεσης «Ψηφιδωτό- Ποίηση», θα παραστεί ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ Μάνος Στεφανίδης για μια σύντομη εισήγηση και συζήτηση με το κοινό. Η Κατερίνα Καμπουργιαννίδου-Κοντογιώργη θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση

Λίγα λόγια για την έκθεση
Στην αναδρομική έκθεση «Ψηφιδωτό-Ποίηση» παρελαύνει η μακρά περίοδος της ψηφιδωτής δημιουργίας από την κλασική, την ελληνιστική και τη βυζαντινή έως τη σύγχρονη εποχή. Στα τελευταία ιδίως έργα της, η δημιουργός εστιάζει τη θεματική και την τεχνική της στα διάφορα ρεύματα της αφαιρετικής τέχνης.

Μάρμαρο, σμάλτο, ημιπολύτιμοι λίθοι, γυαλί, πλαστικό, ψηφιδωτά επιτοίχια, επιδαπέδια τραπέζια, χρηστικά αντικείμενα, με τις πάστες των χρωμάτων να μιλούν κάθε φορά τη γλώσσα της εποχής και της θεματικής του έργου.

Όπως παρατηρεί ο ιστορικός τέχνης, Καθ. Μάνος Στεφανίδης, η «Κατερίνα Κοντογιώργη είναι μια ψηφιδογράφος που ζωγραφίζει και μια ζωγράφος που εκφράζεται με ψηφίδες αναζητώντας την ποίηση μέσα από την ακατέργαστη πέτρα και το καθαρό χρώμα. Η σχεδιαστική της επάρκεια εξασφαλίζει την ευρυθμία των αφηρημένων της συνθέσεων αφού πίσω από κάθε υλοποιημένη εικόνα βρίσκεται μια αόρατη αρχιτεκτονική».

Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Michael Cacoyannis Foundation
Twitter: @MCF_MCacoyannis
Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF
Youtube: MCacoyannisF

 

Please publish modules in offcanvas position.