Slide 1

Εισοδος με social media

ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ!

2017 03 06 19.40.57 Small Large

Στην αίθουσα τέχνης «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ», Ηροδότου 5, Κολωνάκι, την Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 8μ.μ. παρουσιάζει ο Σπύρος Λύτρας τη νέα του ατομική έκθεση με τίτλο «Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ».

Ο γνωστός καλλιτέχνης παρουσιάζει μια δουλειά γεμάτη βιωματικές εικόνες. Το ταξίδι που μπορεί να είναι συνάμα σημείο αντάμωσης αλλά και χωρισμού, τα κατευόδια, οι άνθρωποι, η θάλασσα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την έκθεση που είναι εμπνευσμένη από μνήμες και εικόνες του χθες και του σήμερα.

Ο Τάκης Μαυρωτάς σημειώνει:
«Η Θεά Μνημοσύνη, κόρη του Ουρανού και της Γαίας, σύμφωνα με το μύθο ήταν η προσωποποίηση της μνήμης. Ο Δίας της εμφανίστηκε ως βοσκός και συνευρέθηκε μαζί της εννέα νύχτες στα Πιέρια Όρη, με αποτέλεσμα τη γέννηση των εννέα Μουσών, των προστάτιδων των τεχνών. Ο Σπύρος Λύτρας μού παρουσίασε στο ατελιέ του στην Αθήνα, πριν λίγους μήνες, τη νέα του ζωγραφική δουλειά, ένα γοητευτικό ταξίδι μνήμης, λέγοντάς μου ότι «Δανείζομαι εικόνες από την καθημερινότητα και πλάθω ιστορίες με τα χρώματα στον καμβά, γιατί κάθε μου έργο επιθυμώ να αντανακλά μνήμες και συναισθήματα».

Σε αυτό το φωτεινό ισόγειο, βυθισμένο σε μια γειτονιά πολύκοσμη και πολύβουη, με εκατοντάδες μετανάστες, άλλους από την Ασία και άλλους από την Αφρική, που δίνουν μια πολύχρωμη αίσθηση στο κέντρο της πόλης, περάσαμε ώρες πολλές, καθώς μου έδειχνε δεκάδες σχέδια και πίνακές του. Ο χρόνος για τον Λύτρα είναι, κάθε στιγμή, παρελθόν-παρόν-μέλλον, καθώς μένει αντιμέτωπος με το φως και το σκοτάδι, τις σκέψεις και τις εμπειρίες του. Έτσι, συνειδητά επιλέγει αυτή τη λαβυρινθώδη πόλη ως καταφύγιο της καλλιτεχνικής του δράσης, αν και έχει άλλες δυνατότητες, αφού είναι γεννημένος στην παραλία της Ιτέας, με το πατρικό του σπίτι να βρέχεται από τη θάλασσα του Κορινθιακού, προσφέροντάς του την ευκαιρία το βλέμμα του να χάνεται άλλοτε στα νερά του Κόλπου και άλλοτε στα βουνά της Γκιώνας και του Παρνασσού. Εκεί, όπου από μικρός επισκεπτόταν τους γειτονικούς Δελφούς, τον ομφαλό της Γης, που αναντίρρητα διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αισθητική του καλλιέργεια και αποτέλεσε πηγή των πλαστικών του αναζητήσεων. Εκεί διδάχτηκε την αυτογνωσία, τη μεγαλύτερη γνώση του ανθρώπου και μυήθηκε στο μέτρο της κλασικής τέχνης.

Ο Λύτρας μεγάλωσε σε μια παραδοσιακή οικογένεια, χωρίς να έχει άμεση σχέση με την τέχνη. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο θείος του, Κώστας Νίτσος, που τον προέτρεψε, αν και τότε ήταν δεκαέξι ετών, να συναντηθεί με τον Παναγιώτη Τέτση και το Δημήτρη Μυταρά, για να αποφανθούν εάν έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τη ζωγραφική. Με προίκα τις παραινέσεις και τα ενθαρρυντικά τους λόγια, αργότερα φοίτησε στην ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Άριστα.

Ο Λύτρας, από το 2000 έως σήμερα, συνοπτικά αρθρώνει τη ζωγραφική του άποψη, με ποιητική και στοχαστική διάθεση, προσπερνώντας την απλή περιγραφή, τη διήγηση και την εικονογράφηση, για να φτάσει στη δική του αλήθεια. Αδιάλειπτα προσεγγίζει το χρήσιμο και το αναγκαίο, το αόριστο και το άγνωστο, βαδίζοντας από ανακάλυψη σε ανακάλυψη, άλλοτε βιωματική και άλλοτε συναισθηματική. Η γυναικεία μορφή είναι η μούσα των μεταπλαστικών του αναζητήσεων και αυτή συναντούμε σε πολλούς του πίνακες, όπως το εντυπωσιακό τρίπτυχο με τίτλο Κατευόδιο, 2017 ή στα περίφημα Τανγκό, 2015-2017, με τις τρυφερές σκηνές που ανακαλούν ένα αίσθημα ευφορίας. Ταυτόχρονα, εμφορούνται από ένα κοινό μυστικό της συνεννόησης των καρδιών, του πάθους του έρωτα ή της απελπισίας. Έτσι, ο έρωτας των δύο ανθρώπων και η μυστηριακή βουή της θάλασσας γίνονται τα μέσα αναμέτρησής του με το σχέδιο και το χρώμα, τη φόρμα και την περιπέτεια της μορφής.

Η τέχνη, εξάλλου, σε ένα μεγάλο βαθμό, λεπταίνει την ευαισθησία του κόσμου. Η ζωγραφική του είναι πλασμένη από τη μνήμη και τη λήθη, τη νοσταλγία και την πρόβλεψη. Στόχος του ήταν και παραμένει η αποκάλυψη της ομορφιάς και της ουσιαστικής αξίας της ζωής. Ο έρωτας και ο θάνατος, το παιχνίδι ανάμεσα στις θνητές και τις αθάνατες επιθυμίες ορίζουν τον κόσμο των οραματικών του μεταπλάσεων. Ζωγραφίζει πάντα με γρήγορες αλλά ελεγχόμενες χειρονομίες, με εξπρεσιονιστική διάθεση, όπως ο ίδιος τονίζει, χωρίς να παραβιάζει τα όρια της ορατής πραγματικότητας για να προσεγγίσει το άλογο ή τις βίαιες παραμορφώσεις. Η ζωγραφική του ακολουθεί μια κυκλική πορεία, έναν ατέρμονο διάλογο ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Τρυφερός και εξομολογητικός, με το χρωστήρα του εκφράζει τις εμπειρίες και τις αισθήσεις της ζωής του. Δουλεύει ακούραστα με το κάρβουνο και τα ακρυλικά χρώματα, δίνοντας προτεραιότητα στην οξύτητα του σχεδίου και, κατ’ επέκταση, στην ένταση της αίσθησης του κάρβουνου. Βέβαια, το σχέδιο αποτελεί την ψυχή της δουλειάς του και κάθε του έργο βασίζεται σε αυτό. Δεν είναι συμπτωματικό το γεγονός ότι από τις πρώτες ατομικές του εκθέσεις το κύριο χαρακτηριστικό ήταν μια σειρά εντυπωσιακών σχεδίων, με έμφαση στην εκφραστική αφηγηματικότητα και τις απρόσμενες καταστάσεις.

Ο Λύτρας σκέφτεται με εικόνες και οι αναμνήσεις του ανακαλούν το παρελθόν του, αφήνοντας ίχνη και εκφράσεις των οραμάτων του, αδιαφορώντας συνειδητά για τις οριακές καταστάσεις ή τα δυσάρεστα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα. Είναι ένας βαθιά ουμανιστής ζωγράφος, ευαίσθητος δέκτης του έρωτα και των εικόνων των ανθρώπων. Ο δικός του πόθος είναι η αλήθεια της συναισθηματικής του ζωής, η δική του ζωγραφική, με το ρυθμό και μέτρο της. Το υπέρτατο πάθος και η τρυφερότητα, η δυναμική της γραμμής και ο παλμός της κίνησης, η ανασύνθεση της πραγματικότητας και η φαντασία σηματοδοτούν την εικονιστική του κατάθεση. Έτσι, τα έργα του αντανακλούν τις αγωνιώδεις ζωγραφικές του αναζητήσεις, μια γεύση αισθησιακής αντίληψης του κόσμου, μιας μαχητικής θέσης ότι δεν είμαστε απόντες του χρόνου και της Αγάπης προς τον άνθρωπο.»

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών.
Χορηγός: Δικηγορικό Γραφείο Λ. ΛΕΩΝΙΔΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.
Σελίδα της έκθεσης στο facebook: https://www.facebook.com/events/783628061811205/ 

ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
Ηροδότου 5, Κολωνάκι
106 74 Αθήνα
Τηλ. +30 210 8239 465
www.peri-technon.com  – email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, ώρα 8μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 5 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2017
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11:00 – 20:00
Τετάρτη – Σάββατο: 11:00 – 14:30
Κυριακή – Δευτέρα: ΚΛΕΙΣΤΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ: Λ. Λεωνίδου & Συνεργάτες
Ασκληπιού 23, Αθήνα 10680 τηλ.: 210 3613 973 / www.leonidou.gr 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών

 

O KYRIOS EYTYXHS KAI H KYRIA DYSTYXIA cover min

Άντονι Σνάιντερ

«Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία δυστυχία»

Εικονογράφηση: Σουζάνε Στράσερ

Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ

Οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ κυκλοφορούν το δροσερό αλληγορικό παραμύθι του Άντονι Σνάιντερ «Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία δυστυχία» σε μετάφραση Μαρίας Σούμπερτ και εικονογράφηση Σουζάνε Στράσερ.
Ένα πρωινό η κυρία Δυστυχία αποκτά έναν ασυνήθιστο γείτονα. Ο κύριος Ευτύχης χαιρετά το πρωί τον ήλιο, το βράδυ το φεγγάρι και τα αστέρια. Επιπλώνει με χαρά το σπίτι του και σκορπίζει ακούραστα σπόρους στον κήπο. Πολύ γρήγορα φυτρώνουν τα ωραιότερα λουλούδια πάνω από το φράχτη του. Όλα αυτά όμως δεν αρέσουν καθόλου στην κυρία Δυστυχία, που αποφασίζει: «Ο κύριος Ευτύχης πρέπει να φύγει!» Θα τα καταφέρει να τον διώξει;
Μια συνταγή Ευτυχίας που όλοι την ψάχνουμε στα άπιαστα όνειρά μας ενώ βρίσκεται καθημερινά μπροστά μας...
Τελικά μήπως η Ευτυχία είναι μεταδοτική;

ISBN 978- 960-6864-98-8
Τιμή : 12,00€

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Καραΐσκος Κυριάκος

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76 10680 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ:210-3808455 FAX: 2103808445 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
www.diaplasibooks.gr 

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 10:33

"The Young Quill" | Ανακοίνωση

young

«The Young Quill» (“Η νέα πένα”), είναι μη κερδοσκοπική εταιρία που δημιουργήθηκε από 6 νέους ανθρώπους· δραστηριοποιείται στο χώρο της δραματικής τέχνης.
Το όραμα των ιδρυτών της είναι να προωθήσουν το έργο και τη δουλειά νέων θεατρικών συγγραφέων, ηθοποιών και γενικότερα ανθρώπων που θέλουν να εκφραστούν και να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των παραστατικών τεχνών.
Ουσιαστικά η εταιρία «The Young Quill» θα αναλάβει να οργανώσει την «πρεμιέρα» του έργου ενός πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και την πρώτη επαφή του με το κοινό, σε επιλεγμένες πόλεις στη Μεγάλη Βρετανία (Λονδίνο, Portsmouth, Cardiff και Birmingham).
Η εταιρία θα προχωρήσει με την επιλογή έργων βάσει της διαδικασίας Open Call.
Μέντοράς μας είναι η Εύη Σταματίου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, ηθοποιός και σκηνοθέτις.
Στόχος της εταιρίας είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο με νέα ταλέντα και να τους προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορέσουν να υλοποιήσουν το έργο τους και το όνειρό τους.
Το project μας έχει διάρκεια δύο χρόνια: Η πρώτη παράσταση θα γίνει στο Portsmouth τον Οκτώβριο του 2017.
Αν θέλετε να ενισχύσετε οικονομικά αυτή την προσπάθειά μας για στήριξη νέων ταλέντων από νέους ανθρώπους στον απαιτητικό χώρο της τέχνης, σας καλούμε να το πράξετε αξιοποιώντας την ιδέα του crowdfunding.

Η οικονομική σας ενίσχυση θα χρησιμοποιηθεί στα παρακάτω:
 Μισθοί καλλιτεχνών
 Ενοικίαση θεατρικών χώρων. Τα θέατρα έχουν κόστος ενοικίασης και έξοδα συντήρησης. Έτσι για παράδειγμα το New Theater Royal στο Portsmouth επιδότησε μεν την ενοικίαση του θεάτρου, αλλά έχουμε ανάγκη οικονομικών πόρων για το υπόλοιπο ενοίκιο του χώρου, τα κοστούμια και τα σκηνικά.
 Έξοδα Διοίκησης: έξοδα για το marketing και τη διαφήμιση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη «The Young Quill» μπορείτε να βρείτε εδώ:
https://www.indiegogo.com/projects/support-the-young-quill#/ 
www.theyoungquill.com 
https://m.facebook.com/theyoungquill/ 
https://www.instagram.com/theyoungquill/?hl=en 

 

Λεονιντ Ρεσσετνικοβ Διεύθυντης του Ρ.Ι.Σ.Μ. Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Ταμίλα Κουλίεβα

ΤΑΜΙΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ
«ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ» στην ΕΡΤ1

Η Ταμίλα Κουλίεβα εδώ και δύο περίπου μήνες μας ταξιδεύει από την Αθήνα στη Μόσχα, στο παρόν αλλά και το παρελθόν αυτής της σχέσης, μέσα από συναντήσεις με ανθρώπους «κρίκους» αυτής της ελληνορωσικής αλυσίδας. Η θεματολογία της εκπομπής «Αθήνα καλεί Μόσχα» δεν είναι τυχαία. Σκοπός της είναι να βρεθούν όλοι οι κρίκοι της ιστορίας, να ξανασυνδεθούν και να γίνουν μια άρρηκτη αλυσίδα, που να συνδέει την Αθήνα με την Μόσχα.

11ο Επεισόδιο:
Η άγνωστη ιστορία της Λήμνου,
ένα καταφύγιο για τους ηττημένους του Λευκού Στρατού

Στο 11ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αθήνα καλεί Μόσχα» η Ταμίλλα Κουλίεβα ψηλαφίζει τα ίχνη της ξεχασμένης ιστορίας της Λήμνου και των ελληνορωσικών σχέσεων τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.
Λίγο μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, τη διετία 1920-21 περισσότεροι από 30 χιλιάδες Ρώσοι στρατιωτικοί και πολίτες, αξιωματικοί, κοζάκοι, τα μέλη των οικογενειών τους ή απλοί πρόσφυγες θα αναζητήσουν ηττημένοι από τους Μπολσεβίκους καταφύγιο στο νησί της Λήμνου.
Οι πιο πολλοί κατέφυγαν εκεί μετά την ήττα των τσαρικών στρατηγών των Λευκών Ρώσων Ντενίκιν και Βράνγκελ, τα στρατεύματα των οποίων υποχώρησαν προς την Κριμαία και από κει με τη βοήθεια πλοίων της Αντάντ μοιράστηκαν σε διάφορα σημεία της Μεσογείου.
Οι Ρώσοι πρόσφυγες οργάνωσαν τη ζωή τους όπως καλύτερα μπορούσαν στην άγνωστη, αλλά φιλόξενη ελληνική γη. Κάποιοι πίστευαν κιόλας ότι σύντομα θα επιστρέψουν στην χαμένη για πάντα αυτοκρατορική Ρωσία. Εκατοντάδες από αυτούς άφησαν τη ζωή τους στη Λήμνο χτυπημένοι από τις επιδημίες τύφου, την εξάντληση, αλλά και την απογοήτευση. Ανάμεσά τους 82 παιδιά.
Οι απόγονοί τους, μοιρασμένοι στα πέρατα του κόσμου, πρωταγωνιστούν σήμερα στη διάσωση και συντήρηση των ρωσικών τάφων στη Λήμνο και ταξιδεύουν κάθε χρόνο για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών, συναντώντας πλήρη κατανόηση και υποστήριξη από τις τοπικές Αρχές του νησιού.

Trailer επεισοδίου: https://youtu.be/FOo9Q2FRk0U

 

reunion

Θεατρικό Δείπνο Μυστηρίου
«Reunion μετά Θάνατον»

Λίγο πριν Πιάσουμε τον Μάη,
Πιάνουμε τον Δολοφόνο @ El Convento Del Arte
Re-union Μετά Θάνατον || 21.30

Έχετε καλλιεργημένο αστυνομικό δαιμόνιο; Διαθέτε άφθονο χιούμορ; Σας αρέσει το θέατρο και.. το καλό φαγητό; Θεωρείτε αξεπέραστη τη δεκαετία του ογδόντα; Εάν ναι, το «Re-union μετά θάνατον» σας περιμένει και αυτή την Κυριακή στο στο El Convento Del Arte για μία γευστική και θεατρική εμπειρία γεμάτη μυστήριο, ίντριγκα, έρωτα και... άφθονο γέλιο μετά φαγητού και οίνου!
Οι Γιάννης Σαρακατσάνης, Μάνος Κανναβός, Αλεξάνδρα Ούστα, Μαρία Μπαλούτσου, Χρήστος Πίτσας και Σωσώ Χατζημανώλη σας περιμένουν να πιάσετε... όχι το Μάη, αλλά το Δολοφόνο!

Λίγα λόγια για το Re-union μετά θάνατον!
Οι απόφοιτοι της τάξης του ’87 σε μια αμερικάνικη κωμόπολη κάνουν Reunion, 30 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους. Το Reunion, όμως, παίρνει μια παράξενη τροπή καθώς οι συμμαθητές βρίσκονται παγιδευμένοι στη σκιά ενός εγκλήματος που δεν γνώριζαν καν ότι συνέβη!
Ένα κλασικό αμερικάνικο σχολείο και ο κόσμος των 80’s σας περιμένουν να έρθετε, να εξετάσετε τα στοιχεία, να ανακρίνετε τους υπόπτους και, φυσικά, να βρείτε το δολοφόνο!

Κι όλα αυτά, ενώ απολαμβάνετε το υπέροχο μενού του El Convento Del Arte, που επιμελείται ο Σεφ Μιχάλης Ντουνέτας!

Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενο, Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Παραγωγή: Βρες τον Δολοφόνο

Ερμηνεύουν: Γιάννης Σαρακατσάνης, Μάνος Κανναβός, Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Χρήστος Πίτσας, Σωσώ Χατζημανώλη

Τι γίνεται σε ένα θεατρικό δείπνο μυστηρίου;
Ενώ εσείς απολαμβάνετε με την παρέα σας το φαγητό ή το ποτό σας, παρακολουθείτε ένα θεατρικό δρώμενο κατά την διάρκεια του οποίου κάποιος πρόκειται να δολοφονηθεί. Εσείς το παίζετε... ντετέκτιβ: αξιολογείτε τα ενοχοποιητικά στοιχεία, λύνετε γρίφους και ανακρίνετε τους υπόπτους.
Ο ρόλος των υπόπτων παίζεται από επαγγελματίες ηθοποιούς, οι οποίοι έρχονται κοντά σας, αυτοσχεδιάζουν και απαντούν αυθόρμητα σε ό,τι εσείς τους ρωτάτε, προκαλώντας γέλιο και ξεκαρδιστικές καταστάσεις.
Στο τέλος, βασισμένοι στο αστυνομικό σας δαιμόνιο, θα προσπαθήσετε να λύσετε το μυστήριο και να ξεσκεπάσετε τον ένοχο!
Μετά την επιτυχία των παραστάσεων «Η Μαφία δεν κοιμάται ποτέ», «Cabaret D’Or: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός», «Το Άγιο Έγκλημα», «Σκοτώνουν τον Έρωτα Όταν γεράσει» και «Το Τελευταίο Πανέρι», η εταιρία «Βρες τον Δολοφόνο» παρουσιάζει το έκτο κατά σειρά δείπνο μυστηρίου: «Reunion μετά Θάνατον».
Περισσότεροι από 10.000 θεατές έχουν δώσει το παρών, προσπαθώντας να εξιχνιάσουν... το μυστήριο απολαμβάνοντας το δείπνο τους! Εσείς;

Στοιχεία Παράστασης:
Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 21.30|| έως και τις 14/5
Διάρκεια: 2,5 ώρες

Χώρος: El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο (πλησίον Μετρό Μεταξουργείο).
Είσοδος: 16 ευρώ με κρασί/μπύρα ή αναψυκτικό, 26 ευρώ με δείπνο.
Κρατήσεις: 6943 770690 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Πληροφορίες παραστάσεων: http://vrestondolofono.gr/category/live-deipno-mystiriou 

Προπώληση Εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theater/el-convento-del-arte/reunion-meta-thanaton/ 

Η ιδέα!
Η παραγωγός εταιρεία «ΒΡΕΣ τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ» ειδικεύεται στη διοργάνωση διαδραστικών παραστάσεων μυστηρίου υψηλής ποιότητας για ενήλικες και παιδιά από το 2013. Οι διαδραστικές παραστάσεις μυστηρίου είναι ιδανικές και για εταιρείες που αναζητούν μια καινοτόμο και πρωτοποριακή δραστηριότητα teambuilding για τα στελέχη τους.

AMLET VS TELMA PHOTO 2

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη
τηλ: 210-8613739
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , www.dieleusis.gr 

Άμλετ
Vs
Τέλμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» ολοκληρώνονται με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 7 Μαΐου, οι παραστάσεις του έργου «ΑΜΛΕΤ VS ΤΕΛΜΑ» σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.

Ο πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης του έργου αναδεικνύει το εσωτερικό του περιεχόμενο και τους βαθύτερους συμβολισμούς του.
Ο Άμλετ (ο αναγραμματισμός του είναι τέλμα), πάντα επίκαιρο έργο, είναι αυτός που τολμά να τα βάλει με το κατεστημένο, τόσο εντός του ιδίου όσο και εντός της κοινωνίας, προκειμένου να ακολουθήσει μία πορεία κατάκτησης της ελευθερίας του.
Η υπόθεση του έργου είναι μία αλληγορία του υπαρξιακού αδιεξόδου αλλά και των πιθανών λύσεων και επιλογών που μπορεί να οδηγήσουν στην έξοδο από αυτό.
Με έναν μινιμαλιστικό και πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης, που όμως δεν θίγει την αρτιότητα της μυθοπλασίας και την συνέπεια του συγγραφικού λόγου, ο θεατής μπορεί να επικεντρωθεί στην ουσία του μύθου, χωρίς να αποσπάται από αυτήν από εξωτερικούς παράγοντες ή στοιχεία που απομακρύνουν από το βασικό νοηματικό του άξονα.
Με τη βοήθεια του Άγγλου σαιξπηρολόγου Martin Lings και τις καίριες παρεμβάσεις του, το έργο εκτυλίσσεται σε μία παραλληλότητα παρουσίασής του και συγχρόνως ερμηνείας των βασικών αρχετύπων του μύθου.

Δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Φωτισμός: Πάνος Γκόλφης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μπόγρης
Κωνσταντίνος Συράκης
Μαρία Μαλλούχου
Αυγή Φαρόγιαννη
Μάρκος Ζωίδης

Teaser : https://vimeo.com/202822713 

Μέρες και ώρες παραστάσεων (μέχρι την Κυριακή 7 Μαΐου):
Τετάρτη 19:30
Κυριακή 19:30

Τιμές εισιτηρίων:
Κυριακή:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό & ΑΜΕΑ: 8 ευρώ
Άνεργοι & ατέλειες: 5 ευρώ
Γκρουπ πάνω από 6 άτομα: 10 ευρώ
Προπώληση μέσω viva.gr: 10 ευρώ

Τετάρτη:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Φοιτητικό & ΑΜΕΑ: 8 ευρώ
Άνεργοι & ατέλειες: 5 ευρώ
Γκρουπ πάνω από 6 άτομα: 10 ευρώ
Προπώληση μέσω viva.gr: 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 150 λεπτά με διάλειμμα

Fitammed min

Μουσική και Συμβολισμός στον 20ό και 21ο αιώνα
Ρεσιτάλ πιάνου

Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, παρουσιάζουν συναυλία της πιανίστριας Έλσας Φήταμ με έργα για πιάνο Ελλήνων και ξένων συνθετών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

Στην συναυλία θα παρουσιαστούν έργα συνθετών του 20ού και 21ου αιώνα από την Αμερική, την Γαλλία και την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η πιανίστρια θα ερμηνεύσει έργα των Henry Cowell, Maurice Ravel, Ιωσήφ Παπαδάτου, Ελένης Σκάρκου και Βαγγέλη Συμσίρη. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Θόδωρος Αντωνίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και Διευθυντής του Προγράμματος Μουσικής του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University.

H Έλσα Φήταμ, σημειώνει χαρακτηριστικά για τη συναυλία: «Σκοτάδι και φως, όνειρα κι εφιάλτες, μυθικά πρόσωπα και θεοί ήρωες, ηχηρές σιωπές, υδάτινα τοπία, αθέατοι κόσμοι, γοτθική ατμόσφαιρα... Με εφαλτήριο το έργο ενός ξεχασμένου ποιητή που άνοιξε το δρόμο για τον συμβολισμό, γεννήθηκε ένα πρόγραμμα που ακροβατεί ανάμεσα στο ανθρώπινο και το μεταφυσικό, το γήινο και το συμπαντικό, μέσα από την εξερεύνηση συμβόλων στη μουσική για πιάνο του 20ού και 21ου αιώνα».

Η Έλσα Φήταμ γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών στην Κρήτη και πήρε το δίπλωμά της στην Αθήνα με την Ντ. Μπακοπούλου από το Ωδείο Athenaeum. Επίσης παρακολούθησε το μετα-διπλωματικό κύκλο σπουδών πιάνου στο ίδιο ωδείο με καθηγητή τον Θ. Κοτεπάνo, ενώ παράλληλα απέκτησε και δίπλωμα τσέμπαλου με την Μ. Δαλμάτη.
Σπούδασε με υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Γλασκόβης (RSAMD), αποκτώντας 'Bachelor of Arts in Musical Studies', με ειδικότητα στο σόλο πιάνο και συνέχισε τις σπουδές της με την απονομή πτυχίου Master of Arts in Psychology for Musicians από το πανεπιστήμιο του Sheffield.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, μουσικής δωματίου και παιδαγωγικής του πιάνου στην Ελλάδα και στo εξωτερικό με διακεκριμένους σολίστ και καθηγητές, όπως οι: P. Rogé, Fou T’Song, J. Lill, H. & J Schwarting, L. Fleischer, A. Kemenes κ. ά., ενώ είχε την ευκαιρία να μελετήσει εντατικά με τους σολίστ N. Meecham και G. Fenyö στο Λονδίνο και τη Βουδαπέστη αντίστοιχα. Ζει μόνιμα και διδάσκει στο Ρέθυμνο, όπου έχει συν-ιδρύσει το Ωδείο Μονόχορδο.

Εκδήλωση

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, 20:30

Είσοδος

Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πληροφορίες

Hellenic American College: 210 3680950, www.haec.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Ένωση Ελλήνων Μουσουργών: 210 7256607, www.eem.org.gr 

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 09:52

HALF NOTE | ATHENS TANGO ENSEMBLE | 26/4 & 10/5

ATHENS TANGO ENSEMBLE

ATHENS TANGO ENSEMBLE

Special Guests:
Natalia Soledad Petsalis, Ελένη Δημοπούλου (26/4 & 10/5)
Αστέρης Τσέτσιλας (10/5)

Τετάρτη 26 Απριλίου
Τετάρτη 10 Μαΐου

Το κουιντέτο Athens Tango Ensemble μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μαγεία του τάνγκο για δύο μοναδικές παραστάσεις στη σκηνή του Half Note Jazz Club, την Τετάρτη 26 Απριλίου και την Τετάρτη 10 Μαϊου. Μαζί τους επί σκηνής θα βρίσκονται εκλεκτοί καλεσμένοι: Natalia Soledad Petsalis, Ελένη Δημοπούλου (26/4 & 10/5) και Αστέρης Τσέτσιλας (10/5).

Το Athens Tango Ensemble ερμηνεύει μουσικά αριστουργήματα από τη «Χρυσή εποχή» του Αργεντίνικου τάνγκο (1935-1955), συνθέσεις του Astor Piazzolla (tango nuevo), καθώς και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών του είδους, της εποχής του μεσοπολέμου όπως Σουγιούλ, Γιαννίδη και Αττίκ.

Το κουιντέτο Athens Tango Ensemble αποτελείται από τους σπουδαίους σολίστες:

Δήμος Βουγιούκας: ακορντεόν-μπαντονεόν, ενορχηστρώσεις
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
Παναγιώτης Μάρκος: πιάνο
Δημήτρης Κουφογιώργος: κιθάρα
Κώστας Αρσένης: κοντραμπάσο

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη), 20 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Προπώληση: www.viva.gr , Media Markt, Seven Spots, Reload Stores
Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

www.halfnote.gr 
www.facebook.com/halfnote.gr 

 

fev

"ΦΕΥΓΑ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ
ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 2 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τετάρτη 24/4 & Τετάρτη 3/5 !!!

...και να θυμάσαι
- ακόμα
όταν όλα γύρω σου ,
μυρίζουν φυλακή
-εσύ να ψιθυρίζεις
Φεύγα...

Προλαβαίνετε για ακόμα δύο παραστάσεις την Τετάρτη 26 Απριλίου και την Τετάρτη 3 Μαίου στις 21.30 μμ τον παραλληρηματικό μονόλογο ΄΄ ΦΕΥΓΑ΄΄ της ταλαντούχου ηθοποιού Σοφιάννας Φωτίδη στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ.
Ένα στοχαστικό και ιδιαίτερα επίκαιρο κείμενο που βάζει στο επίκεντρο την νέα γενιά, το όνειρο, την κρίση, την μοναξιά, τον έρωτα αλλά ακόμη και την κοινωνία του σήμερα... Μία performer, ένας παραλληρηματικός μονόλογος, ένας μόνιμος εσωτερικός διαλογος. Xρησιμοποιώντας στοιχεία από τον σύγχρονο χορό, το χοροθέατρο και το physical theatre.
H μουσική συντροφεύει όλα τα στάδια, όπως την εσωτερική αναζήτηση, την πορεία ανάκτησης του ονείρου, την αναζήτηση ενός νέου νοήματος ζωής, την εργασιακή μετανάστευση, την αποτυχία, τα ναρκωτικά, την παραίσθηση, τον έρωτα... για να καταλήξει σ 'ένα απροσπέλαστο τείχος.

Σύλληψη/κείμενο/Σκηνοθεσία/Performance: Σοφιάνα-Ανθίππη Φωτίδη Σκηνοθέτικη επιμέλεα - Χορογραφίες: Ηώς Αντωνοπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια : Aριάδνη Παπαδάκη
Τραγούδια από την επίσημη Κυκλοφορία: Μελεντίνη The Running Blue Orchestra
Video art : Αντωνίου Παρή

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΙΟΥ
ΣΤΙΣ 21:30
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 8 ΕΥΡΩ
***ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ
Αλκμήνης 8, Πετράλωνα Τηλ.21 0342 8650

giota nega2

ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ

“ Τα τραγούδια που λες ”

Η Γιώτα Νέγκα στην πιο προσωπική της εμφάνιση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΪΟΥ – “ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ”, ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

Αμέσως μετά από μία σειρά θριαμβευτικών παραστάσεων και αλλεπάλληλων sold out σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Γιώτα Νέγκα μεταφέρει τη νέα της παράσταση και στην Κύπρο.

Την Παρασκευή 5 Μαϊου, η Γιώτα Νέγκα θα παρουσιάσει την παράσταση «Τα τραγούδια που λες» στη μουσική σκηνή «Στο Πέραμα», στη Λεμεσό της Κύπρου. Μία παράσταση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και κατέκτησε κοινό και κριτικούς.

Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία που ξεκινά από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντος, η αγαπημένη ερμηνεύτρια θυμάται τραγούδια που αγαπά, τραγούδια πολύτιμα από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, με κοινό χαρακτηριστικό τη σπουδαιότητα και την απήχησή τους.

Αγαπημένα, ιστορικά τραγούδια κορυφαίων συνθετών, τραγούδια που αποδέχτηκε ως «δώρο» από σπουδαίους δημιουργούς και έγιναν σταθμός στην πορεία της αλλά και απρόσμενες επιλογές, συνθέτουν μία απόλυτα προσωπική συναυλία, μία μουσική εξομολόγηση όπου το παλιό και αγαπημένο της ελληνικής μουσικής εναρμονίζεται ευφυώς με το καινούριο. Ένα πρόγραμμα που αφήνει στο τέλος κάθε συναυλίας μία αίσθηση τόσο ζεστή και λυτρωτική, όσο μια αξέχαστη βραδιά με φίλους, από εκείνες που θυμάσαι.

Η Γιώτα Νέγκα παρουσιάζει στη νέα της συναυλιακή πρόταση τον δικό της μουσικό κόσμο και υπογραμμίζει όσα είναι, όσα έχει, όσα θέλει και όσα ονειρεύεται!

Μαζί της μία ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών:

Αντώνης Παλαμάρης – πιάνο
Νίκος Κατσίκης – μπουζούκι
Δημήτρης Κουζής – βιολί
Αλέξανδρος Τράμπας – μπάσο
Νίκος Καρατζάς – κρουστά

Σχεδιασμός ήχου, ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Χώνος
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Management - Παραγωγή: PROSPERO, www.prospero.com.gr 

Links:
Γιώτα Νέγκα:

https://www.facebook.com/GiotaNegkaDatabase 
http://www.youtube.com/user/GNDatabase 

“ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ” – Λεμεσός, Κύπρος
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: €20
Τηλ. Κρατήσεων: 0035725373763