play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Midas Fall / Raised By Swans / Echo Train live at Death Disco

today16 Νοεμβρίου, 2017

Φόντο
share close

 

Midas Fall (UK) + raised by swans (CAN) live in Athens
Special guest: Echo Train (GR)
Στο Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Αθήνα)
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017
Πόρτες: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Προπώληση: 10€
• Ταμείο: 12€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550,www.rhythmrecords.gr)
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218373,www.sydrecords.com)
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt Greece
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/death-disco/midas-fall

Στο βασίλειο του post-rock, οι Midas Fall μοιάζουν να έχουν το… άγγιγμα του Μίδα. Με τρία εκπληκτικά άλμπουμ ήδη στο ενεργητικό τους και μία μόνιμη συνεργασία με την Monotreme Records (την εταιρεία των 65daysofstatic και των This Will Destroy You), το βρετανικό συγκρότημα δεν αφήνει περιθώρια για την αμφισβήτηση του ταλέντου του.

Όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν δύο γυναίκες μουσικοί, η Elisabeth Heaton (φωνή, κιθάρα) και η Rowan Burn (μπάσο), ήρθαν σε επαφή και αποφάσισαν να ενώσουν την αγάπη τους για τη μουσική με τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού project. Το πρώτο τους EP με τίτλο “Century” κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα και αμέσως τράβηξε την προσοχή του Tom Robinson, παραγωγού του BBC και δημοφιλούς μουσικού.

Η συνέχεια δόθηκε το 2010 με το ντεμπούτο “Eleven. Return and Revert”, ένα άλμπουμ που ενέταξε τις δύο μουσικούς στο πάνθεο καλλιτεχνών όπως οι Portishead και οι Explosions in The Sky. Το 2013 και το 2015 αντίστοιχα, μετά από εκατοντάδες εκρηκτικά shows σε ολόκληρο τον πλανήτη, δόθηκαν σε κυκλοφορία τα δύο επόμενα άλμπουμ του συγκροτήματος, το Wilderness και το The Menagerie Inside. Πλέον οι δύο μουσικοί είχαν διευρύνει το ύφος τους, εντάσσοντας σε αυτό ηλεκτρονικούς ήχους και πιο σύνθετες ενορχηστρώσεις.

Αυτή τη στιγμή οι Midas Fall βρίσκονται σε ευρωπαϊκό tour με σκοπό την προώθηση του επερχόμενου τέταρτου άλμπουμ τους, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018.

***

O καναδικής καταγωγής Raised By Swans (κατά κόσμον Eric Howden) θα μπορούσε να είναι ο ορισμός του μοναχικού, τελειομανή καλλιτέχνη με την αστείρευτη έμπνευση. Η μουσική του μοιάζει σαν να απορροφά όλη τη σκοτεινιά των τόπων που κατά καιρούς τον έχουν φιλοξενήσει: Λονδίνο, Καναδάς, Βόρεια Ισλανδία. 

Ξεκίνησε να παίζει μπάσο σε μία καναδική μπάντα ήδη από τα μέσα των 1990s. Σύντομα, όμως, την εγκατέλειψε και επικεντρώθηκε με ζήλο στη δημιουργία του δικού του ήχου.

Το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Codes and Secret Longing” κυκλοφόρησε το 2005. Χάρη σε αυτό ο Raised By Swans έγινε το νέο ένοχο μυστικό όσων είχαν γαλουχηθεί με τους ήχους των Radiohead, των God Is An Astronaut και των Mogwai. Η ατμοσφαιρικότητα της μουσικής του τράβηξε την προσοχή του υποψηφίου για Όσκαρ σκηνοθέτη Atom Egoyan, ο οποίος συμπεριέλαβε τραγούδια του στις ταινίες Adoration και Chloe.

Το 2010, με τη χρήση παλιών μηχανημάτων, έγραψε και ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ του, το “No Ghostless Place Alone”. Το 2014, αντλώντας έμπνευση από τα παγωμένα τοπία της Ισλανδίας έδωσε στη δημοσιότητα και το τελευταίο μέχρι στιγμής άλμπουμ του, το “Öxnadalur”.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του τέταρτου άλμπουμ του. Στο πλευρό των Midas Fall θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε αυτή την Ευρωπαϊκή περιοδεία, τον Νοέμβριο του 2017.

***

Οι Echo Train γεννήθηκαν στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2013 και πήραν το όνομά τους από τους ήχους του τρένου, που ακούγονταν από το σιδηροδρομικό σταθμό δίπλα στο σπίτι όπου πρόβαραν και εμπνεύστηκαν τα τραγούδια τους.
Ηχογραφώντας κάποια πρώτα demos στο White Studio στην Κυψέλη, δεν άργησαν να φέρουν στο φως την πρώτη τους δισκογραφική δημιουργία, το ομώνυμο EP τους. Τον Μάρτιο του 2014 η μπάντα υπέγραψε με την Τhe Sound Of Everything και κυκλοφόρησε το single “Fire”, το οποίο αναδείχθηκε το τραγούδι του τριμήνου στο διαγωνισμό Jumping Fish της Cosmote τον Ιούνιο του 2014.
Το debut album τους “Memento Mori“ κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015 (πάλι από την The Sound of Everything) και μπορείτε να το ακούσετε σε αυτό το link.: http://bit.ly/1MPXMLI

***

LINKS:
• Midas Fallwww.midasfall.com | www.facebook.com/midasfall
• raised by swanswww.raisedbyswans.com | www.facebook.com/raisedbyswans
• Echo Trainwww.facebook.com/EchoTrainTheBand
• Love Light Productionswww.facebook.com/lovelightprods
• 3P Labwww.facebook.com/3plabgr
• Death Discowww.facebook.com/deathdiscoathens

Written by: Sin Radio

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sin Radio
0%