ΕΙΣΟΔΟΣ

ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ;

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ή είσοδος με social media:

Δεν είσαι ακόμα μέλος;

ΕΓΓΡΑΦΗ

Είδαμε την παράσταση 'Η Περίπτωση του Δέιμων Λαπλάς' στο στο Θέατρο Δημήτρης Ροντήρης

By Patty / Με τα ματια του θεατη / Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 10:59

1 copy

Σε μια νευρολογική ψυχιατρική κλινική, κάπου στις αρχές του 1990, η ψυχίατρος Δρ Έλενα Μακάβη ανακρίνει τον Δέiμων Λαπλάς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της δεκαεξάχρονης Άννας Σμιθ. Όσο, όμως, εξιχνιάζεται το μυστήριο της εξαφάνισης και της δολοφονίας της, τόσο η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται.

Μέσα στην αίθουσα της ανάκρισης, εκεί όπου, όταν πέφτει φως, κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής, εκτός από την αλήθεια που βλέπουμε, εκτός από την αλήθεια που ακούμε, που αισθανόμαστε, και εκτός από την αλήθεια του θύτη και του θύματος, υπάρχει και μια άλλη αλήθεια. Όταν ο άνθρωπος ξεπερνάει τα όριά του με επικίνδυνο τρόπο και βρίσκεται στα όρια της λογικής και της τρέλας και ο χρόνος χάνει την σημασία του και η στιγμή γίνεται μια ολόκληρη ζωή, τότε οι δυο χαρακτήρες βρίσκονται σε θέσεις μάχης, καθώς απειλούνται.. όχι μόνο σωματικά - μάχονται και για τη ζωή και τη λογική τους.

Τι είναι αυτό που τρομάζει πιο πολύ τον άνθρωπο; Η κακία των άλλων; Το μίσος; Η εκδίκηση; Η εκμετάλλευση;

Έχουμε μάθει να ζούμε σ’ έναν κόσμο που καθένας μας αναζητάει το αδύνατο σημείο του άλλου για να τον ποδοπατήσει, να τον χειραγωγήσει, να τον εκμεταλλευτεί και να τον κάνει υποχείριό του.

Έχουμε μάθει να προφυλασσόμαστε από τις πράξεις των άλλων, ακόμα και από τις προθέσεις τους. Καιροφυλαχτούμε καλά κρυμμένοι πίσω από τη μάσκα μας, έτοιμοι να επιβεβαιώσουμε τις πιο σκοτεινές σκέψεις μας, τους πιο μύχιους φόβους μας ότι ο άλλος είναι αντίπαλος, είναι εχθρός... έτοιμος να μας κατασπαράξει! Το ξέρουμε, διότι έχουμε εκπαιδευτεί και εξασκηθεί κατ’ επανάληψη σε τρόπους αντιμετώπισης των κακόβουλων πράξεων, σκέψεων και συναισθημάτων των άλλων.

2

Μέσα από την "Περίπτωση του Δέιμων Λαπλάς", επίσης, ο άνθρωπος, εκτός των άλλων, έρχεται αντιμέτωπος με την τοποθέτησή του στην κοινωνική διαδικασία. Ποιος καθορίζει το τι είμαστε και περιορίζει τις επιλογές μας; Σε ποιον βαθμό μπορούμε να επιβάλλουμε στους άλλους τον δικό μας τρόπο κατανόησης της πραγματικότητας;

Όλες οι απαντήσεις δίνονται και απαντώνται στο ατμοσφαιρικό, ψυχολογικό, αστυνομικό θρίλερ επί της θεατρικής σκηνής. Το σασπένς και το μυστήριο, "ντυμένα" με διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις, τονίζουν την αίσθηση του αλλόκοτου, αλλά και το ανθρώπινο στοιχείο, όπως τη συναισθηματική κατάσταση της ηρωίδας. Οι δυναμικές ερμηνείες και από τους δύο πρωταγωνιστές, τη Φωτεινή Μπιρλή και τον Βασίλη Παπαδόπουλο, καθώς και η επαγγελματική δουλειά όλων των συντελεστών, προσφέρουν στο κοινό ένα μοναδικό ταξίδι των αισθήσεων και της λογικής και στοχεύουν βαθιά στο υποσυνείδητό μας, ξυπνώντας καταστάσεις που ζητάνε απελευθέρωση.

Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την τελευταία παράσταση, αλλά, μάλλον, θα τα ξαναπούμε.. του χρόνου! Περισσότερα εδώ.

 

Please publish modules in offcanvas position.