ΕΙΣΟΔΟΣ

ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ;

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ή είσοδος με social media:

Δεν είσαι ακόμα μέλος;

ΕΓΓΡΑΦΗ

Είδαμε την παράσταση "ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ" {Χορός και 'Αγγελος απ' το πανάρχαιο δράμα} στο Σύγχρονο Θέατρο

/ Με τα ματια του θεατη / Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 10:51

PAN170530 5D4 9853

Καλοκαιράκι πια, σε έναν κλειστό θεατρικό χώρο, με θεματολογία από τις αρχαίες μας τραγωδίες και το σκέφτεσαι αν θα δεχθείς την πρόσκληση.. Όταν, όμως, τόσο ο χώρος όσο και οι συντελεστές σε προδιαθέτουν για μία ποιοτική και ενδιαφέρουσα θεατρική εμπειρία, δεν αναρωτιέσαι και πολύ.

Η σκηνή άκρως εντυπωσιακή, αν και ιδανικά λιτή, μας τραβά το βλέμμα, κατά την είσοδό μας. Δημιουργείται άμεσα μια σκοτεινή, αλλά και υποβλητική ατμόσφαιρα, που μου προκαλεί ήδη θετική αντίδραση. Πρόκειται για το δεύτερο, ουσιαστικά, ανέβασμα της παράστασης, μετά την παρουσίασή της το καλοκαίρι του 2016 στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Την αρχική εκδοχή της παράστασης δεν είχα τη χαρά να παρακολουθήσω και συνεπώς δεν μπήκα σε κανέναν «πειρασμό» σύγκρισης, αλλά ένιωσα μόνο προσμονή και ομολογώ ότι είχα υψηλές προσδοκίες. Και δεν απογοητεύτηκα..

PAN170530 5D4 9846

Μια πρωτότυπη ιδέα αξιοποιείται με αποτελεσματικό –κατά κύριο λόγο– τρόπο: η 'συνάντηση' αγγελιαφόρων και χορικών από αρχαίες τραγωδίες, σε εξαιρετικά δουλεμένα κείμενα και υπέροχη κινησιολογία και μουσική, με δυνατές (αλλά και κάποιες πιο αδύναμες· ίσως λόγω άγχους πρεμιέρας) ερμηνείες. Σκηνοθετικά, ο Α. Πανταζάρας – με την πολύτιμη συνδρομή της ομάδας momentum - πιστεύω ότι έκανε πολύ καλή δουλειά, μεταδίδοντας ρυθμό, ψυχή και πάθος σε όλους τους συντελεστές και ήταν φανερή η σκληρή δουλειά όλων, για να έρθει εις πέρας αυτό το πραγματικά δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι υψηλής εικαστικής αισθητικής και αναδεικνύονται οι διαχρονικές έννοιες και η σχετική θεματολογία. Σύμβολο ελπίδας και αναγέννησης, η παρουσία της μικρής Πέπης Κώνστα, επί σκηνής, τράβηξε τα βλέμματα και έδωσε και σε μας μια νότα αισιοδοξίας σε μια δύσκολη για όλους κοινωνική συγκυρία.

PAN170531 5D4 9993

Πρόκειται για μια πρόταση ξεχωριστή που σέβεται το παρελθόν και κλείνει το μάτι στο μέλλον. Δεν έχετε πολύ χρόνο έως την Κυριακή 18/06, που ολοκληρώνονται -μετά από παράταση- οι παραστάσεις, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Περισσότερα εδώ.

Please publish modules in offcanvas position.