ΕΙΣΟΔΟΣ

ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ;

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ή είσοδος με social media:

Δεν είσαι ακόμα μέλος;

ΕΓΓΡΑΦΗ
Είδαμε την παράσταση 'Πόζα Μηδέν' στο Άβατον

Είδαμε την παράσταση 'Πόζα Μηδέν' στο Άβατον

/ Με τα ματια του θεατη / Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 20:02

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να κλείνεις την εβδομάδα με γέλιο και με αισιοδοξία, για ένα πολλά υποσχόμενο Σαββατοκύριακο με χαλάρωση ή διασκέδαση (ανάλογα με τις προτιμήσεις καθενός). Λοιπόν, δεν έχετε πολύ χρόνο ακόμα για να πεταχτείτε μέχρι το Άβατον και να απολαύσετε τον Ζήση Ρούμπο στην πρώτη του σόλο παράσταση! Για άλλες δύο Παρασκευές (20 & 27 Οκτωβρίου) θα είναι εκεί να σας φτιάξει τη διάθεση (κάποια σκέψη για παρατασούλα υπάρχει…;).

Στη σκηνή πρώτος εμφανίστηκε, ως opening act, ο Γιάννης Σαρακατσάνης, του οποίου το κωμικό ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο! Μας μίλησε για πολλά και διάφορα, οικογενειακά και… διαφημιστικά. Τι θέση έχουν τα λεφτά στη ζωή του και πώς συγκρίνεται το 500άρικο με τα λοιπά χαρτονομίσματα… Προετοίμασε ιδανικά το έδαφος για τον Ζήση Ρούμπο ή αλλιώς Ζήση Μ@@@@@ (αν θέλετε λεπτομέρειες, θα σας το εξηγήσει από κοντά – my lips are sealed).

Ο Ζήσης βγήκε στη σκηνή, εμφανώς αγχωμένος (ή έτσι μου φάνηκε;) και, μετά την πρώτη επικοινωνία με κοινό, «ζεστάθηκε» και ξεδίπλωσε το επικοινωνικό και κωμικό του ταλέντο. Θέμα του καυτό: η πόζα. Άκρως επίκαιρο, στην εποχή των selfies και του Instagram, που παρεμπιπτόντως και όχι ανέλπιστα, δεν έλειψαν και από το κοινό του... Πόζα Μηδέν! Μας μίλησε για τον εαυτό και τις εμπειρίες του, με την έννοια της πόζας διαχρονικά στη ζωή του, μέσα από ιστορίες καθημερινότητας, με κάποιες από τις οποίες νιώσαμε και μια ταύτιση (καθότι και της ίδιας γενιάς) και υπήρξαν στιγμές –πολλές– που κυριολεκτικά πονέσαμε από το γέλιο (δεν μας συμβαίνει και συχνά, δυστυχώς, και το πρόσωπό μας πρέπει να νιώσει αυτήν την... προσαρμογή).

σαρακατσανης min

Εξαιρετικά τα κείμενα και πολύ φιλότιμες και ειλικρινείς οι διαθέσεις και των δύο κωμικών, μας έφτιαξαν τη μέρα και βγήκαμε ανάλαφροι και φυσικά χωρίς… πόζα από το θέατρο (δεν το έχουμε έτσι κι αλλιώς με αυτό). Μυαλό, βέβαια, δεν πιστεύω ότι έβαλε κανείς από τους ποζεράδες(*), αφού οι selfies συνεχίστηκαν από κάποιους και μετά το τέλος της παράστασης. Αλλά, δεν βαριέσαι, φαινόμενο της εποχής, λένε, είναι.. Ή ήρθε για να μείνει;;;

Αύριο guest θα είναι ο Κωνσταντίνος Μπούρας Μπαϊμάκος και στις 27/10 ο Άγγελος Σπηλιόπουλος. Περισσότερα εδώ.

Υ.Γ. Οι κωμικοί του είδους έχω την αίσθηση ότι εμπνέονται από ξένους συναδέλφους τους και κάποιες φορές αυτό που ενσωματώνουν στις παραστάσεις τους είναι λιγάκι "ξενικό" για το εδώ κοινό, που δεν έχει ακόμα εντρυφήσει καλά στην κουλτούρα αυτής της κωμωδίας. Επίσης, καλό θα ήταν να αναφέρεται πως, στις εν λόγω παραστάσεις, το χιούμορ συνήθως ειναι αρκούντως "ενήλικο", έτσι ώστε να μην προσέρχονται μικροί θεατές με τους γονείς τους! (τώρα γιατί δεν τους ενημερώνουν στο ταμείο, θα σας γελάσω και δεν θα το ήθελα...)

(*) Ποζερι ή πόζερος ή ποζεράς: προέρχεται από τη λεξη πόζα, η πόζα στις φωτογραφίες στις οποιες στέκεσαι προσπαθώντας να δείξεις κατι συγκεκριμένο, κάτι που συνήθως δεν ισχύει και δεν είσαι εσύ ο ίδιος. Επομένως, το λεγομενο ποζέρι είναι κάποιος που δείχνει κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι, ένας "υποκριτης" που πλασάρει στους γύρω του κάτι που δεν έχει, και δεν γνωριζει κατά βάθος, συμπεριφορά και ενδυμασία, είτε κυριλέ είτε τέρμα λαικός, μόνο και μόνο για να τραβήξει την προσοχή και να κάνει, κατά την προσωπική του άποψη, "αίσθηση". Στο σχολείο, τις μέρες που εμείς υπήρξαμε μαθητές, οι εν λόγω τύποι είχαν, πέρα των μιμητών και θαυμαστών, κι αυτούς που τους σιχαινόταν απίστευτα και τους χλευάζαν (καλή ώρα εμείς). Δεν έχει εκλείψει το είδος φυσικά και.... μεταξύ μας λίγο "ποζέρια" είναι όλοι οι stand up κωμικοί, οπότε ο τίτλος της παράστασης ήχησε στο αυτί ιδιαίτερα αυτοσαρκαστικός για τον καλλιτέχνη!

 

Please publish modules in offcanvas position.