ΕΙΣΟΔΟΣ

ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ;

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ή είσοδος με social media:

Δεν είσαι ακόμα μέλος;

ΕΓΓΡΑΦΗ
Είδαμε την παράσταση 'Φιλί στα φτερά της' στο Εργοτάξιον

Είδαμε την παράσταση 'Φιλί στα φτερά της' στο Εργοτάξιον

/ Με τα ματια του θεατη / Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 15:20

Ομολογώ ότι η φετινή θεατρική σεζόν έχει ξεκινήσει ως πολλά υποσχόμενη και η επίσκεψή μας μια Δευτέρα στο φιλόξενο Εργοτάξιο, επιβεβαιώνει την ελπίδα μας ότι γίνονται καλές δουλειές, χωρίς υψηλό κόστος, αλλά με υψηλή ποιότητα και συνέπεια.

«Φιλί στα φτερά της» ο τίτλος της παράστασης, προδιαθέτει για ένα ρομαντικό ταξίδι συναισθημάτων και ονείρου. Βασισμένη στο ομότιτλο βιλίο της Wendy Gibbins, η οποία έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία, δίνοντας πνοή και ουσία στο τελικό αποτέλεσμα, με τη βοήθεια όλων των συντελεστών.

Το σκηνικό σχεδόν ανύπαρκτο· μόνο κάποιες καρέκλες συμπληρώνουν την άδεια σκηνή. Και πραγματικά διαπιστώνουμε ότι δεν χρειάζεται κανένα σκηνικό, όταν η ιστορία είναι δυνατή. Δύο άνδρες, διαμετρικά αντίθετοι, μία γυναίκα, μια ιστορία – μυστικό και οι κακές σκέψεις που αιωρούνται ως μαύρο φάντασμα και κατευθύνουν τις αρνητικές και δυσάρεστες πλευρές των ηρώων. Ένα βιβλίο, που κάποιες σημειώσεις έχουν αφεθεί εκεί για να βρεθούν από τον έναν άνδρα και να μετρήσουν τις αντιδράσεις του. Ο ίδιος, προχωρώντας τη μελέτη του προσωπικού αυτού «ημερολογίου συναισθημάτων», αναπλάθει με τη φαντασία του –αρχικά ως όνειρο και μετά ως επώδυνη εμπειρία- τα γραμμένα αναλυτικά, αλλά με έκδηλο τον πόνο της γυναίκας. Η εικόνα της αλλάζει μπροστά στα μάτια του και τα συναισθήματα τον πλημμυρίζουν: αρχική ανασφάλεια που γίνεται έκπληξη, συναίσθηση, αγωνία, θυμός, για να καταλήξει σε θαυμασμό και ακόμα μεγαλύτερη αγάπη.

Εξαιρετικοί όλοι οι πρωταγωνιστές, με καταπληκτική κίνηση και βάθος στις ερμηνείες, που προϋπέθεταν την τουλάχιστον επαρκή ανάλυση του συναισθηματικού εύρους του κειμένου, αλλά και την ικανοποιητική απόδοση αυτού επί σκηνής. Κατάφεραν να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον, ως κοινό, και να μας δώσουν κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που περιμέναμε να δούμε, διαβάζοντας το δελτίο τύπου. Μας δίδαξαν ότι η δύναμη ψυχής είναι πιο ισχυρή από κάθε μαύρο σύννεφο…

Περισσότερα εδώ.

Please publish modules in offcanvas position.