Είδαμε την παράσταση 'Δον Κιχώτης' στο Παλλάς

Είδαμε την παράσταση 'Δον Κιχώτης' στο Παλλάς

By / Με τα ματια του θεατη / Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 19:05

Το σύνθημα της παιδικής παράστασης ‘Δον Κιχώτης’ που ανεβαίνει με επιτυχία φέτος στο Θέατρο Παλλάς είναι ‘Κρατήστε ψηλά τη σημαία του ονείρου!’. Και ποιος ο πλέον αντιπροσωπευτικός χαρακτήρας στην παγκόσμια λογοτεχνία, που ζει μέσα στο δικό του όνειρο και μοιράζει αισιοδοξία στους γύρω του, με την καλή του ‘τρέλα’, από τον ήρωα του αριστουργήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες;

Ήταν μια όμορφη Κυριακή αυτή που επισκεφθήκαμε το Θέατρο Παλλάς και πολλά χαρούμενα παιδικά προσωπάκια μας έφτιαξαν τη μέρα, με την αδημονία τους να μπουν στην αίθουσα και να χαθούν στη μαγεία της εξαιρετικής αυτής παράστασης. Μιας παράστασης που τη διασκευή του κειμένου έχει αναλάβει ο βραβευμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης, συνδυάζοντας τη διαχρονικότητα του ήρωα με στοιχεία της σημερινής εποχής, χωρίς, όμως, να αλλοιώνει τη βασική ιδέα και τα νοήματα που βρίσκουν θέση και στο παρόν μας. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει αναλάβει η επιτυχημένη Σοφία Σπυράτου, που έχει καταφέρει να διατηρήσει την ομάδα δεμένη και το συνολικό αποτέλεσμα προς τον θεατή να είναι μια ευχάριστη εμπειρία.

Η πραγματικότητα μπλέκεται με το όνειρο, αλλά η αγάπη είναι σταθερή αξία και μπορεί να μεταπηδά από τη μία διάσταση στην άλλη, χωρίς να χάνεται. Ακόμα και μέσα από την αναζήτηση της δόξας, ο Δον Κιχώτης και ο αχώριστος φίλος του, Σάντσο Πάντσα, έχοντας να αντιμετωπίσουν δύσκολους εχθρούς και καταστάσεις, παραμένουν πιστοί τόσο ο ένας στον άλλο, όσο και στην αναζήτηση της ιδανικής αγάπης. Της αγάπης που τροφοδοτεί τον αγώνα του Δον Κιχώτη, ακόμα κι αν αυτή δεν υπάρχει πέρα από τη φαντασία του. Έννοιες όπως αγάπη, φιλία, πίστη, αποφασιστικότητα, επιμονή και αισιοδοξία είναι διάχυτες. Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη και του πιστού του φίλου ενθουσιάζουν τους μικρούς θεατές που εκφράζουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους.

Υπέροχη δουλειά στα σκηνικά και γενικότερα στο αμιγώς τεχνικό κομμάτι της παράστασης· η εικόνα της είναι εντυπωσιακή και τραβά την προσοχή των θεατών. Υποστηριζόμενο το όλον, φυσικά, και από τις πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών που συμμετέχουν, με πρώτο –και καλύτερο– κατ’ εμέ τον Γιάννη Στάνκογλου ως Δον Κιχώτη, που ερμηνευτικά και κινησιολογικά μεταμορφώθηκε στον ήρωα-πρωταγωνιστή και κράτησε το ενδιαφέρον των μικρών θεατών. Στο πλάι του ο Δημήτρης Πιατάς, ως ο πιο ιδανικός Σάντσο Πάντσα που θα μπορούσα να φανταστώ, ξεδίπλωσε το αδιαμφισβήτητο κωμικό του ταλέντο και μας έκανε να γελάσουμε πολλές φορές!

Μια λαμπερή και ουσιαστική παράσταση με πλήθος καταξιωμένων συντελεστών (μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ), που αξίζει να παρακολουθήσετε οικογενειακώς και να περάσετε δύο ξέγνοιαστες ώρες, ταξιδεύοντας με τη φαντασία σας στην… ουτοπική πραγματικότητα του αγαπημένου ήρωα των παιδικών μας χρόνων.

Please publish modules in offcanvas position.