ΕΙΣΟΔΟΣ

ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ;

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ή είσοδος με social media:

Δεν είσαι ακόμα μέλος;

ΕΓΓΡΑΦΗ
Είδαμε την παράσταση 'Στέλιος Καζαντζίδης - Η ζωή του όλη' στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού 'Ελληνικός Κόσμος'

Είδαμε την παράσταση 'Στέλιος Καζαντζίδης - Η ζωή του όλη' στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού 'Ελληνικός Κόσμος'

By Έλενα Χατζοπούλου / Με τα ματια του θεατη / Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 18:10

Οι θεατρικές παραγωγές της Μιμής Ντενίση είναι πάντοτε αψεγάδιαστες και φημίζονται για την αρτιότητά τους, ενώ όταν η ίδια γράφει τα κείμενα, αυτό γίνεται κατόπιν σοβαρής έρευνας και συστηματικής μελέτης. Η επιλογή δε των ηθοποιών αποδεικνύεται πάντα η καταλληλότερη. Και σε αυτήν την παράσταση ισχύουν όλα τα παραπάνω.

Πήγα με μια διάθεση διστακτικής προσμονής να παρακολουθήσω αυτήν την παράσταση… μιας και δεν υπήρξα θαυμάστρια του Στέλιου Καζαντζίδη και της μουσικής του. Η οπτική μου όμως αποδείχτηκε φτωχική και (ευτυχώς) εμπλουτίστηκε με πληθώρα πληροφοριών για την προσωπικότητα, τη μουσική και τις αξίες του Καζαντζίδη, οι οποίες υπήρξαν και οι απόλυτες σταθερές της ζωής του.

Το προσφυγόπουλο Στέλιος, γιος του Χαράλαμπου και της Γεσθημανής Καζαντζίδη, ξεκινάει τη ζωή του από τον Πόντο της Μικράς Ασίας για να γίνει η μεγαλύτερη φωνή της Ελλάδας. Ο Στέλιος αγαπήθηκε φανατικά από το κοινό του και τραγουδήθηκε όσοι λίγοι. Ένας ακέραιος άνδρας, επίμων, ξεροκέφαλος, απόλυτος, πρωτοπόρος, δύσκολος, ιδιαίτερος, διεκδικητής, δίκαιος, τίμιος, αντιστάρ και γνήσια λαϊκός. Γιατί ο Καζαντζίδης, τελικά, δεν ήταν απλά μια φωνή, αλλά όλα τα προηγούμενα και πολύ περισσότερα. Ήταν μια ψυχή και μια σκέψη ιδιαίτερη, περήφανη και ζηλευτή. Ένας δύσκολος χαρακτήρας, αλλά και ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε, μέχρι τελικής πτώσης, διεκδικώντας ποσοστά από τις πωλήσεις των δίσκων του και όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για όλους τους συναδέλφους του, εξασφαλίζοντάς τους οικονομικά έως και σήμερα. Ήρθε αντιμέτωπος με το σύστημα των δισκογραφικών εταιριών και της νύχτας, μέχρι που στα 34 του χρόνια τα άφησε όλα πίσω του για να εγκατασταθεί μόνιμα στον αγαπημένο του Άγιο Κωνσταντίνο.

 MG 0946 min

Μέσα από την παράσταση αποκαλύπτεται ο μύθος του Στέλιου Καζαντζίδη, ιδωμένος μέσα από τα μάτια και τις αφηγήσεις των δικών του ανθρώπων και κυρίως του αδελφικού του φίλου του Γιορδάνη. Επί σκηνής, παρελαύνουν όλοι οι μεγάλοι της εποχής, μουσικοί, συνθέτες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και στελέχη δισκογραφικών, όπως ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, ο Τσιτσάνης, ο Πάνου, η Παπαγιαννοπούλου, ο Χατζηδάκης και ο Θεοδωράκης, αλλά και ο Χειλάς, ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Τριάνα». Χωρίς καμία διάθεση κουτσομπολιού, παρακολουθούμε και την προσωπική ζωή του Στέλιου με τη μητέρα του και της γυναίκες που έζησαν κοντά του, σε μια αναφορά γεγονότων μόνο.

Μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών καλείται να μας μεταφέρει στην εποχή που μεγάλωσε σαν παιδί ο Στέλιος, στην εποχή της προσφυγιάς του στην Αθήνα και στην μετέπειτα ζωή του στη σύγχρονη Ελλάδα. Ο Ηλίας Μελέτης, στον ρόλο του Καζαντζίδη, είναι απόλυτα μέσα στην ψυχοσύνθεση του Στέλιου, την οποία μας την μεταφέρει με έναν πειστικό τρόπο. Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη, στον ρόλο της μητέρας του, κλέβει τις εντυπώσεις και αποσπά χειροκρότημα και κατά την διάρκεια της παράστασης, μιας και από την ερμηνεία της δεν λείπει η κωμική απόδοση δύσκολων καταστάσεων. Ο Αντώνης Λουδάρος, στον ρόλο του φίλου του Καζαντζίδη, αφηγείται την ιστορία με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Όλοι ανεξαιρέτως οι ηθοποιοί αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο τον ρόλο τους, ενώ κοστούμια και σκηνικά σε βάζουν κάθε φορά μέσα στην ατμόσφαιρα της εποχής. Η αφηγηματική σκηνοθεσία της Ντενίση, για ακόμη μια φορά είναι επιτυχής, ενώ η παράσταση απογειώνεται, όταν η φωνή του Καζαντζίδη ακούγεται συχνά play back, σε όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, ενώ παράλληλα, αλλά πιο χαμηλά, ερμηνεύουν και οι συντελεστές της.

Μια παράσταση που θα μιλήσει στις καρδιές σας!

Περισσότερα εδώ.

Έλενα Χατζοπούλου, Ιανουάριος 2018

Please publish modules in offcanvas position.