play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΗ

Είδαμε την παράσταση ‘Άλλος για την κάσα;’ στο Θέατρο Ελπίδας

today4 Μαρτίου, 2018

Φόντο
share close

Ο άνθρωπος μπορεί να είναι κι ένα κυνικό ον… Που μπορεί να σκαρφιστεί τα πάντα προκειμένου να σώσει τον εαυτό του… Που μπορεί να εκμεταλλευτεί με ευρηματικότητα οτιδήποτε… Και που μπορεί να πει με ευκολία ψέματα, ώστε να καλύψει τα κακώς κείμενα…

Η μάνα Τούλα (Κυριακή Χατζησωφρονίου), μπορεί να λέει ψέματα στον πατέρα του παιδιού της για τον γιο της που είναι γκέι… Ο πατέρας, Χαρίλαος (Β. Αυγέρης), μπορεί να απατά με ευκολία την σύζυγο, μιας και αυτή είναι νοικοκυρούλα, όχι πρώτης ευφυΐας… Η πεθερά του (Νίκη Φραγκούλη) μπορεί να ορέγεται οποιοδήποτε αρσενικό περπατάει πάνω στη γη… Και ο Ρώσος υπάλληλος, ο Βάνιας (Ξ. Χαντζής), στο γραφείο κηδειών του Χαρίλαου, μπορεί να ονειρεύεται να πιάσει την καλή και… Yaba!

Η οικογένεια μπορεί να παραλληλιστεί και με τη μικρογραφία και της χώρας μας… Ο καθένας ζει στον δικό του κόσμο και στον προσωπικό του ρυθμό, με μοναδική του σκέψη πόσα περισσότερα μπορεί να κερδίσει και να κρύψει, σε όλα τα επίπεδα. Αδίστακτοι στο ψέμα, αμοραλιστές και ανήθικοι υποκριτές, καλύπτονται πίσω από τη νοοτροπία του θύματος, χωρίς όμως επιτυχία. Όλοι οι χαρακτήρες κινούνται στο περιθώριο της ζωής τους, προσπαθούν για την ανατροπή και σκαρφίζονται ευφάνταστες λύσεις για το πρόβλημά τους…. Αλλά πόσες λύσεις μπορεί να χωρέσει ένα φέρετρο;

Στο πολύ όμορφο και Vintage «Θέατρο Ελπίδας» παίζεται μια μαύρη κωμωδία, απρόοπτη και ανατρεπτική! Το σενάριο της Κυριακής Χατζησωφρονίου έξυπνο, γρήγορο, ατακαδόρικο, χωρίς βωμολοχίες, αλλά με πολλούς υπαινιγμούς, γέλιο και κρυμμένα μυστικά, περιγράφει με κυνισμό «την βιαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης».

Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών τόσο υπερβολικές, όσο για να αποδώσουν αυτό το απροσδόκητο σενάριο. Η σκηνοθετική ματιά του Ν. Ξυθάλη, σε συνδυασμό με τα σκηνικά της Λ. Σπερελάκη και τη μουσική επιμέλεια του Β. Αυγέρη, σε πλήρη συμπόρευση για το αποτέλεσμα.

Είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης. Κι έτσι χαρήκαμε πολύ με το πρωτότυπο δωράκι-έκπληξη της σεναριογράφου Κυριακής Χατζησωφρονίου! Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της!!!

kasa min

Περισσότερα εδώ.

Έλενα Χατζοπούλου, Φεβρουάριος 2018

Written by: Sin Radio

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sin Radio
0%