ΕΙΣΟΔΟΣ

ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ;

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ή είσοδος με social media:

Δεν είσαι ακόμα μέλος;

ΕΓΓΡΑΦΗ
Είδαμε την παράσταση 'Ελλαδογραφία' στο Θέατρο Αλκμήνη

Είδαμε την παράσταση 'Ελλαδογραφία' στο Θέατρο Αλκμήνη

By Γιάννης Τριανταφυλλίδης / Με τα ματια του θεατη / Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 20:16

Ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης, ραδιοφωνικός παραγωγός της εκπομπής Singram (κάθε Κυριακή στις 18:00), είχε την ευκαιρία να δει την παράσταση και γράφει λίγα λόγια:

Ο Γιάννης Βούρος, ως άνθρωπος πρώτα και μετα ως ηθοποιός, μας μεταφέρει, μέσα από μεγάλη προσπάθεια (που δεν φαίνεται με πρώτη ματιά), να κρατήσει αισθήματα που τον οδήγησαν στην απόφαση και τη μεταφορά του έργου της Ελλαδογραφίας επί σκηνής. Ως ηθοποιός, μπαίνει στον ρολο του ταλαίπωρου – νοσταλγού – ιστορικά μπλεγμένου, αλλά νηφάλια οραματιστή Έλληνα, που οι αναμνήσεις τον λυτρώνουν για λίγο και τον θεριεύουν, παράλληλα, προς πάσα κατεύθυνση, που τον πνίγει στην στεριά και όχι στη θάλασσα. Τη θαλασσα που τον βοηθάει να δει πέρα από τη θλίψη του, πέρα από τα βάσανά του, αλλα και την τύχη του.

Το θέατρο Αλκμήνη, από την άλλη, φαίνεται να αγκαλιάζει μια ψυχή, αυτή της δημιουργίας, αλλά και της μεταφοράς, πάντα με τη σχεδόν μαγική συμβολή του σκηνοθέτη Μανώλη Ιωνά.

Τι σε κρατάει σε αυτήν την παράσταση; Ο Έλλην, φτωχός και βασανισμένος, μέσα από ένα αχνό φως και μυρωδιές που προσπαθούν να σε πάνε μπροστά. Γιατι θα ξαναέρθεις; Για να δεις την ψυχή που βγαίνει, αυτήν την ελληνική, και τη δύναμη που θα σε παρασέρνει πάντα στο καλύτερο και στο αύριο. Ενας μονόλογος για την Ελλάδα που επιζεί μεσα από τα θαύματά της.

Περισσότερα εδώ.

Please publish modules in offcanvas position.