play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΗ

Είδαμε την παράσταση ‘Μια ξεχωριστή μέρα’ στο Θέατρο Άλμα

today28 Απριλίου, 2018

Φόντο
share close

“Love is all you need” μας τραγούδησαν οι Beatles και τελικά αυτό είναι το απόσταγμα όλων των θετικών συναισθημάτων, ο στόχος ζωής μας και το αποκούμπι μας. Μια παράσταση ύμνος στην αγάπη και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι και η θεατρική διασκευή της κλασικής ταινίας «Μία Ξεχωριστή Μέρα», που ολοκληρώνει τον κύκλο της αυτήν τη Δευτέρα 30/04.

Μπορεί η πολυβραβευμένη ταινία του Έττορε Σκόλα να σε προβληματίζει κατά πόσο μπορεί να «αγγιχθεί» για το θεατρικό σανίδι, αλλά όταν οι συντελεστές έχουν ταλέντο και σεβασμό, τίποτα δεν αλλοιώνεται ή μεταλλάσσεται. Απλά είναι μια άλλη παρουσίαση, μια άλλη εκδοχή, που είτε θα επιτύχει είτε όχι. Τόσο απλά. Και εδώ, το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό.

Γνωστή σε πολλούς η ιστορία του Γκαμπριέλε και της Αντονιέτα, δύο διαφορετικών χαρακτήρων, που συναντώνται σε συνθήκες ακραίες, με το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας να ισοπεδώνει τα πάντα. Ο Γκαμπριέλε, δυναμικός και αμφισβητίας, δεν χάνει την αισιοδοξία του και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Κρύβει μια μελαγχολία, ωστόσο, και τα βαθιά του συναισθήματα δεν εκφράζονται, περιορισμένα από τις ατυχίες που έχει βιώσει και την αδικία που τον περιβάλλει. Η Αντονιέτα, μια κλασική νοικοκυρά και μάνα, με τον άνδρα – αφέντη και οπαδό του συστήματος, ζει την καθημερινότητά της συμβατικά, χωρίς να έχει γνωρίσει τον κόσμο και έχει δεχθεί τη μοίρα της αδιαμαρτύρητα, με την αθώα άγνοια μιας «κοιμισμένης» ψυχής.

BAE07BF3 87E6 4BAA ADF8 CF156CD60B41 min

Ο Γκαμπριέλε έρχεται να αλλάξει την κοσμοθεωρία της Αντονιέτας, με την παιχνιδιάρικη διάθεσή του, που όμως δεν διστάζει να γίνει και πιο σκληρός, όταν οι αλήθειες πρέπει να ειπωθούν και να συνειδητοποιηθούν. Μια μέρα μόνο δική τους, θα τους περάσει από μυριάδες κύματα συναισθημάτων, θα έρθουν πιο κοντά, χωρίς συμβάσεις, και θα μοιραστούν τα πιο κρυφά τους μυστικά. Θα γίνουν φίλοι και ουσιαστικοί σύντροφοι, με την πιο πλήρη έννοια της λέξης, έστω και για λίγες ώρες, που όμως θα τους σημαδέψουν για πάντα. Χωρίς φραγμούς και ενοχές, θα ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο της ζωής τους, που δεν θα έχει το κλασικό happy end, αλλά θα μείνει χαραγμένο στις καρδιές τους, σαν να παραβίασαν μια πόρτα ερμητικά κλειστή, που έκρυβε τον δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση.

Μια ξεχωριστή μέρα και για μας, ως θεατές, που νιώσαμε τόσο κοντά στους χαρακτήρες και τα γεγονότα, καθώς οι ερμηνείες ήταν γεμάτες συναίσθημα, τα σκηνικά άψογα και η όλη παρουσίαση καταγράφηκε στη μνήμη μας ως μία εμπειρία διδακτική, με ελαφρύ πάτημα και στο σήμερα· έτσι, για να μην ξεχνάμε την ουσία…

Περισσότερα εδώ.

Written by: Sin Radio

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sin Radio
0%