play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΗ

Είδαμε την παράσταση ‘Χιονάνοι’ στο Θέατρο Πόρτα

today20 Οκτωβρίου, 2018

Φόντο
share close

Οι Χιονάνοι στο θέατρο Πόρτα. Πήγαμε για μια παιδική παράσταση, με τις επιφυλάξεις που μπορεί να κρύβει για τους γονείς ένα θέατρο για παιδιά Σάββατο απόγευμα.

Φύγαμε μαγεμένοι από την εμπειρία… Η σκηνογραφική φειδώ απογειώνει τις κινησιολογικες εκφράσεις, που προκαλούν εντύπωση με την ευρηματικότητά τους και αφήνουν τη φαντασία ελεύθερη για την ολοκλήρωση της εικόνας. Οι ηθοποιοί χωρίς “βοήθηματα”, παρα μόνο με το σώμα και τη φωνή τους, δημιούργησαν σκηνές και ήχους του παραμυθιού, όπως το πέταγμα των πουλιών, το ποτάμι με τα ψάρια ή το πέταγμα από αλεξίπτωτο, η πεζοπορία στο πετρινο μονοπάτι.. όλα αυτά συνδυασμένα με θεατρο παντομίμας, από μια ομάδα που τρέχει ασταμάτητα, τραγουδάει, χορεύει!

Η απόδοση της ιστορίας, μέσα από ένα πρίσμα διαφορετικό, αφήνει χώρο για νέα ανάγνωση του παραμυθιού με νοήματα πολλών επιπέδων. Η Άννι (η Χιονάτη της ιστορίας μας), είναι μια σύγχρονη κοπέλα, που καταπιέζεται από τη μητριά της και, όταν το σκάει από το σπίτι, βρίσκει καταφύγιο σε 5 αδέρφια (κι όχι 7), όπου δυσκολεύεται να καταλάβει ότι το νέο περιβάλλον είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο, για λίγο χρόνο ευτυχώς, αφού η καλοσύνη των νέων συγκατοίκων της ξεκλειδώνουν την καρδιά, αλλά και της γιατρεύει την πληγωμενη αυτοπεποιθηση, δημιουργώντας μια νέα δυναμική γυναίκα.

2 min

Το κυρίαρχο στοιχείο της παράστασης ειναι το δυαδικό στοιχείο. Ολα εξελίσσονταν μέσα από την πανταχού παρούσα διτότητα και επιλογή καλού – κακού, μοναξιάς – φιλίας, αγάπης – ζήλειας. Με τη διαφορά, σε σχέση με άλλα έργα, ότι εδώ οι ήρωες δεν είναι απόλυτα καλοί ή κακοι, μοιάζουν αρκετά με εμάς. Οι καλοί έχουν ψήγματα κακού και οι κακοί έχουν στιγμές που λειτουργούν με γνώμονα την καλοσύνη. Αυτό βοηθάει τα μικρά παιδιά να μην δημιουργούν εικόνες απόλυτων χαρακτήρων και να αναγνωρίζουν ότι και οι ήρωες των παραμυθιών δε διαφέρουν καθόλου απο τους “κανονικούς” ανθρώπους.

Οι Patari Project με 2 πατάρια και σανίδα, δημιούργησαν έναν μεγάλο υπέροχο κόσμο, που χώρεσαν τραγούδι, παραμύθι, κίνηση, με πολύ καλές στιγμές από όλους τους ηθοποιούς, με εξαιρετικη την ερμηνεία της Κακιάς Βασίλισσας. Μας άρεσε πάρα πολύ η πρωτότυπη μουσική, που σπάνια συναντάς σε αντίστοιχες παραστάσεις και τα παιδιά απόλαυσαν όσο κι εμείς. Η παράσταση “Χιονάνοι” είναι ένα ολοκληρωμένο θέαμα για μικρούς, αλλά μεγάλους θεατές – συνοδούς και προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους γονείς που δεν την έχουν δει ακόμη με τα παιδιά τους.

Περισσότερα εδώ.

Mamma M., Οκτώβριος 2018

 

Written by: Sin Radio

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sin Radio
0%