Το Sin Radio απόλαυσε τον Jon Allen στον Σταυρό του Νότου (19/10/2018)

Το Sin Radio απόλαυσε τον Jon Allen στον Σταυρό του Νότου (19/10/2018)

By Λουκάς Κούτρας / Με τα ματια του θεατη / Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 18:58

Έχει ανοιξει συναυλίες του Mark Knopfler, ΚΤ Τunstall, έχει περιοδεύσει με τον Seal. Είναι αντιστάρ και τ’ όνειρό του είναι να τα βγαζει πέρα, παίζοντας μουσική.  Σπέρνοντας και θερίζοντας στα χωράφια της Folk Rock, φλερτάροντας με τα blues, φτάνοντας στο τελευταίο του άλμπουμ να διακατέχεται από Soulful vibes, o γεννημένος στο Winchester  της Μ. Βρετανίας, εμφανίστηκε στον Σταυρό του Νότου (κεντρική σκηνή) την προηγούμενη Παρασκευή 19/10 με την τριμελή μπάντα του, στα πλαίσια προώθησης του τέταρτου άλμπουμ του, BLUE FLAME.

Δεν χρειάστηκαν πολλές νότες για να συντονιστούμε όλοι όσοι βρεθηκαμε εκεί, με τους τύπους που έπαιζαν μουσική στη σκηνή. Το Night and day, ισως η μεγαλύτερη ραδιοφωνική του επιτυχία στη χώρα μας, μάς «κούρδισε» με  το καλησπέρα, ζεσταίνοντας τον κόσμο και κανα δυο τραγούδια μετά, οι περισσότεροι λικνίζονταν αβίαστα στο ρυθμό της μπάντας, κάνοντας την κίνηση, μέρος της μουσικής. 

Τα περισσότερα κομμάτια, όπως ήταν αναμενόμενο, προήλθαν από το Blue Flame, ανάμεσα σε περάσματα από τα τρια προηγούμενα άλμπουμ, με τον ψιλόλιγνο καλλιτέχνη να διαδρά με το κοινό, παρουσιάζοντας τα τραγούδια, την έμπνευση που τα γέννησε, πότε όρθιος με την κιθάρα του και πότε καθιστός πίσω από το stage piano του.  To σίγουρο είναι ότι για δύο περίπου ώρες πήραμε μια αίσθηση Παρασκευής σε λονδρέζικη pub (χωρίς τις συνοδευτικές αλκοολικές υπερβολές). Η φωνή του Allen, κάτι σαν ρονταρισμένος Rod Stewart, κάτι σαν πιο χρωματισμένος Henley των Eagles, μας άπλωσε ένα χαμόγελο πληρότητας που κράτησε για ώρα μετά το τέλος της εμφάνισης. Αν κάποιος παραγωγός αποφάσιζε να φτιάξει τους νέους Notting Hillbilies, μάλλον θα ξεκινούσε απ’ αυτόν και θα έψαχνε για τους άλλους τρεις.

Όπως είπαμε στην αρχή, στόχος του είναι να μπορεί να ζει απ' αυτό που κάνει. Χρηματοδοτεί ο ίδιος την παραγωγή των άλμπουμ, διατηρεί χαμηλό προφίλ (θα μπορούσε να είναι μουσικός του δρόμου) και δίνει έναν καθόλου εύκολο αγώνα στη δισκογραφία, σε μια εποχή που οι μόδες και τα άπειρα μουσικά νεωτερίστικα υποείδη μάς κατακλύζουν με ρυθμό και όγκο πολύ μεγαλύτερο απ’  όσο μπορούμε να καταναλώσουμε.  Είναι χαρακτηριστικό (και όμορφο συστατικό της βραδιάς), το ότι, αφού ακούμπησε κάτω την κιθάρα του, κατέβηκε στην υποδοχή, δίνοντας ο ιδιος τα cd του, υπογράφοντάς τα και αλλάζοντας μια δύο κουβέντες με όλους όσους στάθηκαν εκεί.  Ο Jon Allen ήρθε πιο κοντά μας απ ότι περιμέναμε κι αυτό μας έκανε να τον αγαπήσουμε λίγο παραπάνω. Και ναι, θέλουμε να τον ξαναδούμε.

Ακολουθεί το set list της βραδιάς:

Night & Day

Joanna

Keep on Walking

Falling Back

Stay

Tightrope

Sleeping Soul

Down by the River

Waking Dream

Jonah's Whale

Blue Flame

Happy Now

It's Just the End of the World

Keep Moving On

Sweet Defeat

In Your Light

Dead Man's Suit

Encore:

Get What's Mine

Last Orders

 

Περισσότερα εδώ.

Φωτογραφικό υλικό:

 

Λουκάς Κούτρας aka Λουκάνθρωπος, Οκτώβριος 2018

 

Please publish modules in offcanvas position.