Είδαμε την παράσταση 'Σήμερα ξύπνησα παιδί' στο Faust

Είδαμε την παράσταση 'Σήμερα ξύπνησα παιδί' στο Faust

By Κωνσταντίνα Κούτσικου / Με τα ματια του θεατη / Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 19:10

Σήμερα ξύπνησα παιδί...

Στον ιδιαίτερο χώρο του θεάτρου Faust φιλοξενείται η παράσταση «Σήμερα ξύπνησα παιδί». Ευκαιρία να συνδυάσεις, ή πριν ή μετά την παράσταση, ένα ποτάκι μια που είσαι στην καρδιά της νυχτερινής Αθήνας.

Σήμερα ξύπνησα παιδί... ένα παιδί που ήμασταν όλοι κάποτε… ένα παιδί που ξεκινάει με όλες τις προδιαγραφές να μεγαλώσει σωστά, να γίνει ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος άνθρωπος, ένα παιδί που μπόρεσε να έχει την τύχη να έχει μια μαμά που το αγάπησε πολύ και έναν νονό που ο ρόλος του είναι καθοριστικός σε διάφορα σημεία της ζωής αυτού του παιδιού.

Σκηνικά πολύ απλά που εναλλάσσονται, στιγμές χιούμορ, χαράς και θλίψης, ένας αέναος κύκλος ζωής. Ένα παιδί με μια ζωηρή προσωπικότητα που μεγαλώνει, γίνεται έφηβος και αντράκι σιγά σιγά. Ένα παιδί που η ευχή της μαμάς του ήταν να είναι γι' αυτό πάντα οι καρδιές των ανθρώπων ανοιχτές.

Καθώς μεγαλώνει και γίνεται έφηβος δοκιμάζει, όπως γίνεται πάντα στην εφηβεία, και τελικά παίρνει έναν δρόμο όπου χάνει την ψυχή του, την αγνότητα και την αυθεντικότητά του. Σαν πολλούς από εμάς τους μεγάλους. Μπλέκει και φτάνει στο σημείο να σκοτώσει, πηγαίνει φυλακή και από εκείνο το σημείο και μετά ξεκινάει η πνευματική του άνοδος.

SP photos 2018 09 09 38 light min

Βλέπεις, ίσως, για να φτάσει ο άνθρωπος να αγγίξει την εαυτόν γνώση χρειάζεται να περάσει από τα όριά του και να γνωρίσει πτυχές του σκοτεινές. Να κάνει λάθη και να περάσει δοκιμασίες. Έτσι γίνεται η ωρίμανση· θέλει δουλειά, πειθαρχία και σιωπή. Και όπως σε όλα τα παραμύθια, αλλά και στη ζωή, υπάρχει ένας πνευματικός σοφός δάσκαλος, που τον καθοδηγεί να δει τον εαυτό του και να μεγαλώσει. Ο χρόνος… ο χρόνος είναι ο πιο μεγάλος δάσκαλος και φίλος. Φυσικά η ζωή έχει ανατροπές και για τον μικρό μας πρωταγωνιστή. Έρχεται πλέον και προς το τέλος της ζωής του να συναντήσει τον γιο του, του οποίου την ύπαρξη δεν γνώριζε. Εκεί ακριβώς είναι που βλέπει τον καθρέφτη του και θυμάται, όταν ήταν κ ο ίδιος παιδί.. ξανά...

Μια παράσταση διαφορετική, σίγουρα γιατί τα σκηνικά τα πλαισιώνει φαντασία, χιούμορ και μουσική, η οποία δημιουργείται, όχι μόνο από ένα μουσικό όργανο, αλλά και από ήχους από παιδικά παιχνίδια, από κορδέλες, από απλά αντικείμενα. Μια παράσταση που σε βάζει σε έναν μαγικό κόσμο και σε κάνει να θυμηθείς με τα μάτια ενός μικρού παιδιού. Σήμερα ξύπνησα παιδί και σίγουρα ξυπνάει ένας μικρός μπόμπιρας μέσα στον κάθε θεατή…

Περισσότερα εδώ.

Κωνσταντίνα Κούτσικου, Νοέμβριος 2018

 

Please publish modules in offcanvas position.