play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Εργαστήρι ζωγραφικής για μαμάδες και παιδιά στο 92Art

today21 Νοεμβρίου, 2018

Φόντο
share close

Μαμάδες και παιδιά εν δράσει
Ώρα για ζωγραφική!

Στο εργαστήρι ζωγραφικής του 92Art οι μαμάδες μπορούν επίσης να “πιάσουν” τα πινέλα και να συνδημιουργήσουν μαζί με τα παιδιά τους!

Τμήμα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες
Βάλτε τέλος στις βαρετές ώρες αναμονής, και αναλάβετε δράση μέσα από την τέχνη, το σχέδιο, τη ζωγραφική και δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να μοιραστούν αυτή τη χαρά μαζί σας. Γίνετε συνοιδοιπόροι στη μάθηση, τη διασκέδαση, την κοινωνικοποίηση, απευλευθερώστε τη φαντασία σας και εφραστείτε. Για τις πολυάσχολες full-time μανούλες, το εργαστήρι λειτουργεί και για τα παιδιά μόνο. Όπως, επίσης και για τους ενήλικες που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Τα παιδιά ακολουθούν πρόγραμμα και θέματα σύμφωνα με την ηλικία τους, ενώ παράλληλα οι ενήλικες ακολουθούν διαφορετικό πρόγραμμα.

Ο χώρος διδασκαλίας είναι μοιρασμένος ανάλογα για τις ανάγκες της κάθε ομάδας, ενώ η διδασκαλία είναι ατομική για τον κάθε μαθητη. Έχει αποδειχθεί ότι είναι μεγαλύτερο το όφελος όταν στο ίδιο τμήμα συνυπάρχουν διαφορετικού επιπέδου και δυνατοτήτων μαθητές (όπως Στην Καλών τεχνών στο ίδιο εργαστήριο βρίσκονται φοιτητές από όλα τα έτη). Ο καθηγητής διορθώνει και οδηγεί τον κάθε έναν χωριστα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Οι μικροί μαθητές ακολουθούν το πρόγραμμα που διδάσκεται και στα δημοτικά από καθητή καλλιτεχνικών( απεικόνηση του φυσικού κόσμου, πειραματισμοί με διαφορετικά υλικά μολύβια ξυλομπογιές νερομπογιές κλπ. Καλιέργεια της φαντασίας.)

Οι ενήλικες μαθητές παρακολουθούν ελεύθερο σχέδιο και σπουδές στο χρώμα ( αντικείμενα, προτομές, ανθρώπινη φιγούρα, τοπίο και σύνθεση). Ο κάθε σπουδαστης ακολουθει σύμφωνα με τις δυνατότητες του( έτσι εκ των πραγμάτων παρατηρούνται διάφορα επίπεδα εξέλιξης ασχέτως της έναρξης μαθημάτων του καθενός.

Το εργαστήρι ζωγραφικής στο 92Art διαφοροποιείται στη σφαιρικότερη προσέγγιση της τέχνης που επιχειρεί ο κ.Λουκίσας μέσα από την ιστορία της τέχνης, της μουσικής, του θεάτρου και των άλλων τεχνών. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς διδάσκει «συγκριτική ιστορία της τέχνης» δηλαδή την χρονικά παράλληλη ιστορία των εικαστικών με την μουσική, τη λογοτεχνία, το θέατρο, την όπερα, τον χορό και τον κινηματογράφο. Με αυτό τον τρόπο γίνεται καλύτερα αντιληπτή η συνέχεια της τέχνης και του πολιτισμού μέσα από τα διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα. Αυτά τα μαθήματα τα ακολουθούν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις που εμπλουτίζουν την γνώση και αντίληψη των μαθητών.

 

Written by: Sin Radio

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sin Radio
0%