play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΘΕΑΤΡΟ | PERFORMANCE

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συμμετέχει στο δίκτυο των «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού» – Υπoγράφτηκε στην Βέροια το πρωτόκολλο συνεργασίας

today1 Φεβρουαρίου, 2016

Φόντο
share close
ΔΗΠΕΘΕ ΕΓΝΑΤΙΑΣ1

ΔΗΠΕΘΕ ΕΓΝΑΤΙΑΣ1

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συμμετέχει στο δίκτυο
των «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού»
Υπογράφτηκε στην Βέροια το πρωτόκολλο συνεργασίας

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κομοτηνής και Σερρών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν κοινές πολιτιστικές δράσεις και να ανταλλάξουν γνώσεις κι εμπειρίες με στόχο να κάνουν τους φορείς τους πιο παραγωγικούς.

Tην Τετάρτη το πρωί επισφράγισαν την συνεργασία τους και στην Βέροια υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας δημιουργώντας το δίκτυο των «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού».

Η Μελίνα Ηλικίδου, πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης τόνισε: «Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης έχει 18 χρόνια ζωής. Είναι δημιουργικό κι εύρωστο. Με την συνεργασία που υπογράφουμε θα γίνει ακόμη πιο δημιουργικό. Οι συνεργασίες επιβάλλονται σήμερα. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ανταλλάξουμε γνώσεις κι εμπειρία.».

Στόχος του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η δικτύωση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και μέσα από την συνεργασία αυτή να τους δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης των καταστατικών σκοπών και στόχων τους και της περαιτέρω θεατρικής, καλλιτεχνικής, πολιτισμικής, ιστορικής και τουριστικής ανάδειξης του άξονα της Εγνατίας Οδού, από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πολύτιμος σύμμαχος των «ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας οδού»

Η προσπάθεια που ξεκίνησαν τα 6 ΔΗΠΕΘΕ εξασφάλισε ένθερμη υποστήριξη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπως αυτή δηλώθηκε από τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, κ. Γιάννη Αναστασάκη. Το ΚΘΒΕ δε συμμετέχει στο δίκτυο των «ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας οδού», παρόλα αυτά προσεκλήθη στη συνάντηση της Τετάρτης, δεδομένου ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο καλλιτεχνικό θεατρικό οργανισμό, όχι μόνο σε επίπεδο χώρας, αλλά και σε επίπεδο Βαλκανίων, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Μενεσελίδου. Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής μετέφερε τον ενθουσιασμό εκείνης και των ομολόγων της για την παρουσία του κ. Αναστασάκη και για τη ζέση με την οποία αντιμετώπισε την πρωτοβουλία. «Οφείλω να πω ότι είμαστε όλοι πραγματικά ενθουσιασμένοι με τον καινούργιο καλλιτεχνικό διευθυντή ΚΘΒΕ», σημείωσε, «ο οποίος έχει υπηρετήσει για χρόνια ως σκηνοθέτης τα ΔΗΠΕΘΕ και ήξερε και τη λειτουργία και τη φιλοσοφία μας». «Μας δήλωσε ότι θα βρίσκεται κοντά μας», επισήμανε, «και ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε κάθε φορά, που θα ζητάμε από το Κρατικό Θέατρο να μας παρέχει τεχνογνωσία, αλλά και όποια άλλη βοήθεια».

Αναλυτικότερα το Πρωτόκολλο Συνεργασίας επιδιώκει:
1. Την ανάπτυξη κοινών δράσεων των συμβαλλομένων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (ανά δύο, τρία, τέσσερα, πέντε ή έξι), που προάγουν τους σκοπούς των συστατικών τους πράξεων με την ενίσχυση της θεατρική αγωγής και παιδείας των περιφερειών τους και του πολιτισμού γενικότερα.
2. Τη συνδιοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων με εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό, ψυχαγωγικό και εν γένει πολιτισμικό περιεχόμενο.
3. Τη συνεργασία με διάφορους οργανισμούς, φορείς και φυσικά πρόσωπα που υπηρετούν συναφείς σκοπούς σε περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
4. Την καλλιτεχνική, πολιτισμική, ιστορική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του άξονα της Εγνατίας Οδού, από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη.
5. Την προσπάθεια εξεύρεσης επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης του δικτύου από κρατικούς φορείς ή χορηγούς.
6. Τη διερεύνηση ύπαρξης ευρωπαϊκών, διασυνοριακών ή άλλων προγραμμάτων οικονομικής στήριξης των δράσεων μας.
7. Την δημιουργία κοινής ιστοσελίδας.

Αντικείμενο Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η υλοποίηση των εξής δράσεων:
1. Θεσμοθέτηση της συνεργασίας των μερών του παρόντος Πρωτοκόλλου με ορισμό τακτικής συνάντησης συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των αρμοδίων εκπροσώπων των μερών τρεις φορές κάθε έτος κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Ιανουάριο και Μάιο και κάθε φορά σε διαφορετική έδρα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που θα αποφασίσει η Επιτελική Επιτροπή Εποπτείας(Ε.Ε.Ε.) του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.
2. Κατά το μήνα Μάιο η Ε.Ε.Ε. συντάσσει το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του Δικτύου και εκτιμά το κόστος του προκειμένου να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικού έτους.
3. Δέσμευση (ηθική) για συμμέτοχη στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των υποχρεώσεων τους που προκύπτουν από το ρόλο τους ως συμμετέχοντα μέρη του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Δικτύου « Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού»
4. Συνεργασία σε επίπεδο προγραμματισμού-προετοιμασίας αλλά και δημοσιοποίησης, κάθε κοινής δραστηριότητας ή δράσης των συνεργαζόμενων φορέων μέσα από συνεντεύξεις, δελτία τύπου, αφίσες μπάνερς αναρτήσεις στην κοινή αλλά και στην ιδιαίτερη ιστοσελίδα των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και μέσα από κάθε άλλο προσφερόμενο μέσο προβολής και διαφήμισης.

 

Written by: Sin Radio

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sin Radio
0%