play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΘΕΑΤΡΟ | PERFORMANCE

Εργοτάξιο Λούλα Αναγνωστάκη – η λευκή και η κόκκινη παράσταση

today15 Ιουνίου, 2018

Φόντο
share close

Ρούλα Πατεράκη
Εργοτάξιο Λούλα Αναγνωστάκη
Μεταδραματουργία στα κείμενα της Λούλας Αναγνωστάκη
17 – 19 Ιουνίου, στις 21:00

Εργοτάξιο Λούλα Αναγνωστάκη – Η λευκή παράσταση
Πειραιώς 260 -Χώρος Β

Εργοτάξιο Λούλα Αναγνωστάκη – Η κόκκινη παράσταση
Πειραιώς 260 -Χώρος Ε

Το μεγάλο αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ στη σπουδαία δραματουργό Λούλα Αναγνωστάκη συνεχίζεται, με δύο ξεχωριστές περφόρμανς, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη. Στις δύο παραστάσεις συμμετέχει πλήθος ηθοποιών από όσους την είδαν, τη γνώρισαν, την ερμήνευσαν ή απλά τη φαντάστηκαν. Ηθοποιοί, αφηγητές, μουσικοί και χορευτές συμπαρατάσσονται για να οικοδομήσουν ένα ξεχωριστό σύμπαν, φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου με υλικά από το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη. Τα δώδεκα έργα της Αναγνωστάκη ανασυντάσσονται και δημιουργούν δύο περφόρμανς που παίζονται παράλληλα στους χώρους Β και Ε της Πειραιώς.
Στον χώρο Β ανεβαίνει η περφόρμανς με τίτλο H λευκή παράσταση, που παρακολουθεί το έργο της Αναγνωστάκη ως πρότυπο ψυχαναλυτικής γραφής.
Στον χώρο Ε ανεβαίνει η περφόρμανς με τίτλο Η κόκκινη παράσταση, που παρακολουθεί το έργο της ως πρότυπο πολιτικής γραφής.

 

Αναλυτικά:
Η σειρά των έργων που θα ακουστούν στη Λευκή Παράσταση είναι η εξής: Ο ουρανός κατακόκκινος, Αντόνιο ή το μήνυμα, Διαμάντια και μπλουζ, Η νίκη, Η παρέλαση, Η πόλη, Σ’ εσάς που με ακούτε, Η κασέτα, Η συναναστροφή, Η διανυκτέρευση, Ο ήχος του όπλου.
Ερμηνευτές στη Λευκή Παράσταση: Ρούλα Πατεράκη, Δήμητρα Χατούπη, Μαριάννα Κάλμπαρη, Έφη Θεοδώρου, Μάνος Καρατζογιάννης, Μαρία Ζορμπά, Δανάη Παπουτσή, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Γιώργος Νανούρης, Δέσποινα Σαραφείδου, Δημήτρης Ντάσκας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Βίκυ Καμπούρη, Μαρίτα Βλασσοπούλου, Βασιλική Τρουφάκου

Η σειρά των έργων που θα ακουστούν στην Κόκκινη παράσταση είναι η εξής: Η διανυκτέρευση, Η πόλη, Η παρέλαση, Η συναναστροφή, Αντόνιο ή το μήνυμα, Η Νίκη, Η Κασέτα, Ο Ήχος του όπλου, Διαμάντια και μπλουζ, Το ταξίδι μακριά, Σ’ εσάς που μ’ ακούτε.
Ερμηνευτές στην Κόκκινη Παράσταση: Χρύσα Καψούλη, Ντένης Μακρής, Ευθυμία Δράμαλη, Ρίτα Λυτού, Θύμιος Κούκιος, Κώστας Κουτσολέλος, Μαρία Αποστολακέα, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Εύρη Σωφρονιάδου, Μυρτώ Ρήγου, Δημήτρης Μπίτος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Βαγγέλης Βογιατζής, Θανάσης Δόβρης, Adrian Frieling, Νίκος Μαυράκης, Ευανθία Κουρμούλη, Ρεγγίνα Λαγαρού, Δήμητρα Χριστογιαννοπούλου

Συντελεστές:
Συγγραφή – Κείμενα – Δραματουργία: Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Λαμπράκης, Θοδωρής Τσαπακίδης, Δανάη Παπουτσή
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Σκηνικά: Άγγελος Μέντης
Βοηθοί σκηνοθέτριας: Ευανθία Κουρμούλη, Χρήστος Τζιούκαλιας
Μουσική επιμέλεια: Mάνος Λαμπράκης, Θοδωρής Τσαπακίδης
Φωτιστικός σχεδιασμός: Γιάννης Δρακουλαράκος
Σχεδιασμός ήχων: Μιχάλης Μάζης
Μουσική επιμέλεια: Μάνος Λαμπράκης
Βοηθός σκηνογράφου: Κωνσταντίνα Μαρδίκη

Εισιτήρια από 10€ – Προπώληση: Πανεπιστημίου 39, 210 32 72000 και στα greekfestival.gr και viva.gr

Written by: Sin Radio

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sin Radio
0%