play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Sin Radio Listen, don't just hear!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

O «Σκοπός Ζωής» δίπλα στον ΚΥΑΔΑ με τη δράση του “Αλυσίδα Τροφίμων”

today23 Ιουνίου, 2020

Φόντο
share close

O φιλανθρωπικός οργανισμός «Σκοπός Ζωής» στα πλαίσια της δράσης “Αλυσίδα Τροφίμων” που οργάνωσε εν μέσω πανδημίας για την ενίσχυση άπορων, άνεργων και πολύτεκνων οικογενειών που βρέθηκαν σε ακόμη πιο δυσχερή θέση, καθώς και οργανισμών και ιδρυμάτων που έχουν ευπαθείς ομάδες υπό την προστασία τους, συγκέντρωσε τρόφιμα και δωροεπιταγές για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων με την ευγενική δωρεά και χορηγία των συνεργατών του.

Στον ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων) έγινε η πρώτη παράδοση 3 δωροεπιταγών των 50€ από το σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης, 56 πακέτα Μπισκότα Παπαδοπούλου και 24 πακέτα φρυγανιές Παπαδοπούλου, από την διαχειρίστρια του «Σκοπός Ζωής» , Δήμητρα Χριστοπούλου και την εθελόντρια Δήμητρα Οικονόμου, στον Πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ, κ.Γρηγόρη Λέων προκειμένου να διατεθούν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.

Σημαντικοί συνοδοιπόροι μας σε αυτή τη προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών διατροφής για οικογένειες, ιδρύματα και οργανισμούς που τα χρειάζονται, οι εταιρίες Σκλαβενίτης και Μπισκότα Παπαδοπούλου που με την ευγενική χορηγία τους διευκόλυναν το έργο μας.

Η σχετική ανάρτηση του ΚΥΑΔΑ

https://www.facebook.com/…/a.20403998093…/4311925855485926/…

“Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας χιλιάδων συνανθρώπων μας, η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Σκοπός Ζωής» δώρισε στο ΚΥΑΔΑ 80 συσκευασίες μπισκότα, φρυγανιές αλλά και τρεις δωροεπιταγές για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, για να διατεθούν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται. Ας μην ξεχνάμε πως βασικός στόχος του ΚΥΑΔΑ είναι κανένας πολίτης αυτής της πόλης που βρίσκεται σε ανάγκη να μην μείνει αβοήθητος! Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε το έργο μας!”
Λίγα λόγια για τον «Σκοπός Ζωής»

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Ο «Σκοπός Ζωής» είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία με φιλανθρωπικό έργο 4 χρόνων και ένας οικονομικά αυτοδύναμος οργανισμός. Κινητοποιεί δημιουργούς και παρόχους υπηρεσιών να παράγουν κοινωφελές έργο, εφαρμόζοντας την αρχή της ανταπόδοσης, με εθελοντές – συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Το κοινωφελές έργο αποδίδεται με διαφάνεια στους φορείς επιλογής των συνεργατών, στον τόπο της εκάστοτε δράσης. Ένας ταχέως αναπτυσσόμενος οργανισμός που σκοπό έχει μέσα από καθημερινές δραστηριότητες να στηρίξει τις ανάγκες ανθρώπων που βρίσκονται σε λιγότερο πλεονεκτική θέση από κάποιους άλλους, όπως επίσης και την ενίσχυση σωματείων, συλλόγων και οργανισμών που καλύπτουν ανάγκες ζωτικής σημασίας, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται υπό την προστασία τους.

“Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια, μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ”

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Σε μια περίοδο οικονομικής και επαγγελματικής κρίσης, στηρίζουμε τον άνθρωπο και εστιάζουμε στην ενθάρρυνση του, προκειμένου να προωθήσει μέσα από συλλογικές δράσεις τη δουλειά του. Σκοπός μας είναι δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία και τα εργαλεία, να δημιουργήσουν ξανά, πάνω σε γερές βάσεις, να τους δώσουμε πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και δύναμη να προχωρήσουν στη ζωή. Στόχος μας είναι να τους δώσουμε το έναυσμα να βρουν τον επαγγελματικό τους δρόμο ξανά, στηρίζουμε την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση, το δικαίωμα για ζωή, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειές τους.

Ποιο είναι το επάγγελμά σας; Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βγείτε ξανά μπροστά.

Μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες και συλλογικές δράσεις εξυπηρετούμε τις ανάγκες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε λιγότερο πλεονεκτική θέση από κάποιους άλλους. Διοργανώνουμε bazaar, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές συναυλίες, σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες (για την κατάρτιση των εθελοντών μας) και συμμετέχουμε σε πανελλαδικές διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στόχος μας είναι σε κάθε δράση να ενθαρρύνουμε τους εθελοντές – συνεργάτες του «Σκοπός Ζωής» να έχουν ενεργό επαγγελματικό ρόλο σε όλες τις δράσεις μας και να αποδίδουμε σε χρηματικά ποσά ή είδος, για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων, οργανισμών υγείας και εκπαίδευσης.
Ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε; Μαζί μπορούμε να το λύσουμε.

Συνεργαζόμαστε στενά με 16 Δήμους και 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα όπου διοργανώνουμε δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, συμμετέχουμε σταθερά σε 7 μεγάλες εκδηλώσεις ετησίως (Παγκρήτια, Green Wave Festival, Mύλος των Ξωτικών Τρικάλων, Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς, Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα Λάρισας, Γιορτή Μήλου Αγιάς, Flea Market Θεσσαλονίκης) και είμαστε σε επαφή με κοινωφελής οργανισμούς, σωματεία, συλλόγους, ιδρύματα σε όλη τη χώρα, βεβαιώνουμε τις ανάγκες τους και αξιοποιώντας δωρεές όπου χρειάζονται, υποστηρίζουμε ανάγκες ζωτικής σημασίας (εκπαίδευση, υγεία, καλύτερη ποιότητα ζωής) προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ευάλωτων ομάδων που βρίσκονται υπό την προστασία τους.

Ποιο είναι το όραμά σας για έναν καλύτερο κόσμο; Μαζί μπορούμε.

Οι δράσεις μας με αριθμούς:

< 230 εθελοντές

< 215 εκδηλώσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα πανελλαδικά

< 60 φιλανθρωπικά bazaar πανελλαδικά

Μέσα από τις δράσεις μας ως τώρα έχουμε στηρίξει:

< 27 ιδρύματα για το παιδί (ανάμεσά τους: ΕΛΕΠΑΠ, Ειδικά σχολεία, Ορφανοτροφεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιοτροφεία, Πνοή Ελπίδας, Κιβωτός του Κόσμου κ.ά.).

< 4 ιδρύματα για κακοποιημένες γυναίκες (Δομές Δήμου Θεσσαλονίκης, Ε.Ε.Ε.Εκ Αγρινίου κ.ά.)

< 24 εκστρατείες Κοινωνικής Στήριξης (ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ, στήριξη Γηροκομείων, Σπίτι της Γαλήνης, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ένδυσης, υπόδησης και τροφίμων κ.ά.).

Σκοπός Ζωής
adrress: Τσαμαδού 38, Πειραιάς
tel. 213 044 3768
email: info@skoposzois.gr
fb : skoposzois
site:http://www.skoposzois.gr

Written by: Sin Radio

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sin Radio
0%